Miljoonien vauvojen holokausti

 

Roe vastaan Wade (engl. Roe v. Wade) oli Yhdysvaltain korkeimman oikeuden vuonna 1973 antama päätös, jonka mukaan Texasin osavaltion laki, joka kielsi abortit tapauksissa, jossa raskaus ei uhannut naisen henkeä, oli perustuslain vastainen.

 

Päätöksen mukaan naisilla on aborttiin liittyen oikeus yksityisyyteen perustuslain neljännentoista lisäyksen (?!) mukaan ja toisaalta syntymättömät sikiöt eivät ole henkilöitä ja niillä ei ole siksi lain suojaa.

 

Oikeuden päätös teki pätemättömiksi monta osavaltio- ja liittovaltiotason rajoitusta, joilla säänneltiin oikeutta aborttiin. Päätös aloitti Yhdysvalloissa laajan, edelleen käynnissä olevan väittelyn abortista ja aborttilainsäädännöstä.

 

Oikeustapauksen nimi tulee salanimestä ”Jane Roe” (todellisuudessa Norma McCorvey), jonka puolesta alkuperäinen haaste oli tehty ja Dallasin piirikunnan piirikunnansyyttäjästä Henry B. Wadesta, joka ajoi asiaa Texasin osavaltion puolesta.

 

Tapauksesta tehtiin televisioelokuva Roe vs. Wade, joka ensiesitettiin Yhdysvalloissa 1989 ja julkaistiin 1990-luvun alkupuolella Suomessakin VHS-videona. Elokuvassa näyttelevät muiden muassa Holly Hunter ja Kathy Bates.

 

Tämä Bates on tuttu aiemmasta artikkelistani, ”Mikä sinä pian olet?”, joskin roolihahmonsa kautta: Bates näytteli yhtä pääosaa, kuolematonta rasistia (?!) Delphine LaLaurieta, kauhusarjassa American Horror Story: Delfiini toivotti siinä Antikristuksen tervetulleeksi huudolla ”Hail Satan”. No hienoa, että Hollywood näemmä palkitsee uskollisesti palvelleet uralla etenemisellä.

 

Tuon oikeusjutun synty oli sanalla sanoen omituinen. Jotta lainsäädäntöä oltaisiin päästy muuttamaan oikean keissin tuella, piirikunnansyyttäjä Wade lakitiimeineen sai tehtäväkseen löytää raskaana oleva nuori nainen tuohon ns säätävän oikeudenkäynnin taisteluun. McCorvey a.k.a Roe tuntui olevan juuri se sopiva ”uhri” asiassa – ihannesellainen, jota olivat etsineet.

 

Sitten hieman Roen taustoista. Lapsuutensa oli häiriintynyt ja väkivaltainen (mm. serkku raiskasi häntä kolmen viikon ajan), hän oli hangoitteleva alkoholisti jonka oma perhe hylkäsi. Hänellä oli eri miehille jo kaksi aiempaa lasta, jotka oli antanut adoptoitavaksi. Kolmatta kertaa raskaana ja eronneena 22- vuotiaana, Roe yritti etsiä laitonta aborttiklinikkaa, mutta havaitsi että ne kaikki olivat viranomaisten sulkemia.

 

Pro-abortti lakimiehet “valmensivat” Roen kertomaan, että tämä olisi joukkoraiskattu, jotta tilanteensa olisi kerännyt enemmän sympatiaa. Kun tuo vetoomus lailliseen aborttiin kiellettiin, keissiä hilattiin korkeimpaan oikeuteen asti.

 

Ironisesti, McCorvey ei itse koskaan ilmestynyt oikeuden istuntoihin ja hänen kolmas lapsensa syntyi, ja annettiin adoptoitavaksi. McCorvey myöhemmin todisti, että tuo feministilakimiesten tiimi ei koskaan tehnyt elettäkään auttaakseen häntä – sen jälkeen kun oli allekirjoittanut paperinsa tiimin käyttöön.

 

Seuraavina vuosina Norma McCorvey’sta tuli “ylipapitar” sille samalle väärälle uskonnolle, joka käytti häntä hyväksi ja sylki hänet ulos. Hän auttoi jujuttamaan nuoria naisia Dallasin aborttiklinikalle, jossa hän työskenteli minimipalkalla, ja jopa lohdutteli näitä harhautettuja sanoilla, jotka itse tiesi valheiksi.

 

No missä tässä asiassa nykyään ”mennään”? Raskaana ollut nainen puukotettiin kuoliaaksi New York’issa helmikuun 3., mutta osavaltion uusi aborttilaki hoiti asian niin, että puukotuksessa myös menehtynyt syntymätön vauva jää ilman oikeutta.

 

Jennifer Irigoyen, 35v, oli viidennellä kuulla raskaana ja jo yhden pienen lapsen äiti, kun mies brutaalisti puukotti äidin ja sikiön kuoliaaksi. Irigoyen'in poikaystävä, 48-vuotias Anthony Hobson, antautui poliisille ja pidätettiin murhasta. Poliisin mukaan kyseessä oli perheväkivalta.

 

Alunperin Hobsonia syytettiin toisen asteen murhasta abortion osalta ja toisen asteen murhasta koskien sikiön äitiä. Kuitenkin, Queen'sin District Attorney's Office hylkäsi abortion syytteen Hobsonia vastaan, koska New York'in uusi "Reproductive Health Act" (RHA) laillistaa abortin syntymän hetkeen saakka, ja näin poistaa abortin osavaltion rikosluettelosta. ... Herra armahda ...

 

Tammikuun 23:een saakka, jokaista joka murhasi raskaana olevan naisen ja tämän syntymättömän lapsen, olisi syytetty osavaltion murhalakien pohjalta. Mutta RHA heitti sen roskiin – ja aborttiaktivistit sekä lainsäätäjät taputtivat villisti.

 

Mutta sitten takaisin Norma’an. Jonkin aikaa hän paistatteli kuuluisuudessa. Koukututtuaan vasemmiston feministiagendaan, hän peittelemättä julisti itsensä lesboksi. Jokainen Norma McCorvey'n pro-abortti- linjaa ja jumalatonta elämäntyyliä seurannut olisi luokitellut hänet hulttioksi. Mutta hänen tarinansa ei ollut vielä siinä.

 

McCorvey’n toimiessa harrastavana lesbona ja abortionistina, pro-life -aktivistit Operation Rescue’ssa alkoivat kohdistaa kanpanjoitaan Norman työpaikalle. Sen sijaan että olisivat huutaneet Normalle ja hänen harhauttamilleen naisille, nämä asiaan puuttuneet kristityt pääasiassa rukoilivat ja tarjosivat positiivista rohkaisua. He loistivat totuuden valoa ja rakkautta siellä missä pimeys näytti hallitsevan.

 

Kun eräs kristityistä sai mahdollisuuden tavata Norma kahden kesken, tämä kertoi että se mikä meni läpi hänen kovettuneen sydämen oli 8-vuotiaan tytön, Emily Mackey’n, jatkuvasti toistama sanoma: "Miss Norma, Jumala rakastaa sinua – ja niin rakastan minäkin." Tuo yksinkertainen lause sai hänet tajuamaan, ettei hän ollut koskaan elämässään kokenut sellaista armoa ja rakkautta – täydellisesti yllättäen ja ansaitsematta. Se sai hänen sydämensä sulamaan.

 

Se toinen kokemus joka sai hänet hylkäämään abortion valheen, oli sikiön näkeminen nykyaikaisella ultraäänellä. Hän ei enää kyennyt pettämään itseään ja muita uskomaan sitä valhetta, että fetus on vain kasa soluja. Minkä Jumala ihmeellisesti muovaa yhteen jokaisen naisen kohdussa on täysi ihminen – hedelmöityksestä syntymään.

 

Vuonna 1995, Norma McCorvey antoi elämänsä Jeesukselle Kristukselle, ja hylkäsi aiemman elämäntyylinsä ja ammattinsa. McCorvey’sta tuli suorasanainen elämän puolestapuhuja, ja monet saivat kuulla hänen todistuksensa, kuinka Jumala muutti hänen elämänsä ja antoi sille ikuisesti merkityksellisen tarkoituksen ja päämäärän.

 

No, missä on kaiken kerrotun profeetallinen merkityksellisyys? Raamattu kertoo meille mitä tapahtuu, kun yhteiskunta hylkää Jumalan ja Hänen ilmoittamansa totuuden: “Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;”(Room. 1:24-26).

 

Monet kristityissä maissa ovat kyllä nopeat tuomitsemaan Adolf Hitler’in kuuden miljoonan juutalaisen murhasta, mutta tunnustettu Cecile Richards (Planned Parenthood’in aiempi johtaja) ylpeästi puolusti 60 miljoonan vauvan murhaa. Kuinkahan kauan Jumala – joka tuomitsi sen inhottavuuden, kun lapsia uhrattiin epäjumala Molokille – vielä katsoo yhteiskuntaamme uhraamassa lapsiaan epäjumalalle jota kutsutaan valinnaksi? Näin ollen, me olemme niissä Raamatun mainitsemissa viimeisissä päivissä.

 

Ymmärrän toki, että naisen tulee tietysti saada päättää omasta ruumiistaan jne. Mutta se päätös ei mitätöi sitä tosiasiaa, että hedelmöityksessä alkaneella elämällä on myös oikeutensa Jumalan edessä. Eikä äidin päätös myöskään tee tuosta ihmisalkiosta epäihmistä. Kun vaimoni näytti minulle ultrakuvaa massustaan, niin kyllä minä selvästi saatoin erottaa, että siellä oli vauva eikä valinta. Ainakaan minulla ei ollut sellaisia silmälaseja, että ne sen miksikään muuksi olisivat muuttaneet.

 

”Niinkuin et tiedä tuulen teitä etkä luitten rakentumista raskaana olevan kohdussa, niin et myöskään tiedä Jumalan tekoja, Hänen, joka kaikki tekee.” (Saarnaaja 11:5)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

Wiki: https://fi.wikipedia.org/wiki/Roe_vastaan_Wade

PNW: http://prophecynewswatch.com/article.cfm?recent_news_id=3058

CBN: https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2019/february/man-stabs-pregnant-woman-and-baby-to-death-no-charges-for-killing-child-thanks-to-ny-abortion-law

 

 Julkaistu MV- Lehdessä 24.03.2019 21:18