Mikset sinäkin kytkisi itseäsi tekoälyyn?

 

Artikkeliani, ”Kiinassa rakennetaan nyt talot pilviin”, kommentoi Kai Ruonala lyhyen ytimekkäästi ja sarkastisesti: ”Baabelin torni”. Kuten huomaatte – todellakin: kohta sitä saamme, mitä emme tilanneet.

 

Meille tietysti näitä tekoälyrakkineita esitellään pelkkinä kehityksen voittosaavutuksina, joista on yksilölle ainoastaan hyötyä – ja menetät niin paljon, jollet suin päin, kyseenalaistamatta, heittäydy virtaan (vrt. tuore MTV- uutisointi: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tekoalyasiantuntijan-vaite-googlelta-tulee-20-vuodessa-aivoimplantti-jonka-avulla-voi-oppia-mita-vain/7339016#gs.3736p7 )

 

Ja samaan aikaan sinua kuitenkin ”tehdään tarpeettomaksi”: tänään suuryritysten kaiken maailman ”manageri virtasilla” on suorastaan riivattu halu saada työntekijöiden riveihin koneenomaisesti toimivien ihmisten sijaan ihmisenomaisesti toimivia koneita.

 

Syy on selvä: nämä kobotit tulevat huomattavasti halvemmaksi – kun eläkkeitä ym ei tarvitse rahoittaa – mutta vielä houkuttelevampi syy on se, että ihmisen sijaan robotti tekee ja käyttäytyy juuri ja vain ”halutusti”; ihminenhän luotiin moraaliseksi olennoksi vapaine tahtoineen. Hän saattaa yllättäen käyttäytyä täysin ennalta arvaamattomasti.

 

Mikä siis avuksi? Aatu keksi Saksassa tieteen ja uskonnon hirviöhybridin, jolloin kansa todella eli kuten uskoi. Miten muuten on ajattelevien, tuntevien ihmisten kyseessä ollen ylipäänsä mahdollista, että upseerien vaimot suorittivat tunteitta oman palveluksensa valtakunnalle mm. tekemällä lampunvarjostimia nyljetystä nahkasta jne.  

 

Mutta orwellilaisella isoveliyhteiskunnalla on aina ne kapinoitsijansa. Miten siis napata ihmismieli otteeseen, pysyvästi ja hallitusti? Tutkitaanpa elokuvien ihmeellistä maailmaa – sillä kummallisesti ne tuntuvat ikäänkuin ”ennustavan” tulevaisuudesta. Ja aina ei jäädä subliminaaliviestialueelle – jolloin ihmisen ”perustaso” käyttäytyy kuten mitään ei olisi tapahtunut – mutta alitajunta rekisteröi messagen. Tällainen löytyy mm. v. 1999:n Matrix- elokuvan kohtauksessa, jossa Neo väläyttää passiaan. Voit itse pysäyttää kuvan ja huomata, että Neon passin päivämäärä on syyskuun 11, 2001. Mutta eihän tuo tietysti liity mihinkään mitenkään.

 

Eli, ihmetelläänpä hetki erästä v. 1983 sci-fi- elokuvaa, jota ei koskaan täydellisesti julkaistu. Sen nimi on ”Brainstorm”, aivomyrsky. Miljoonia poltettiin Hollywoodin tyyliin, ja tämän virtuaalitodellisuudesta kertovan tarinan näyttelijäkatras oli suorastaan varma nakki: mm. kolme jo Oscar- palkinnon voittanutta, Christopher Walken (”Kauriinmetsästäjä”), Louise Fletcher (”Yksi Lensi Yli Käenpesän”), Cliff Robertson (”Charly”) sekä menestyksekäs kaunotar Natalie Wood.

 

Ja jos vielä muistatte artikkelini, ”NASA esittää: projekti nimeltä Blue Beam”, jossa kerrottiin miten kyseistä megaeksytystä on jo edeltä mukautettu mm. elokuvien kuten ”2001: A Space Odyssey” kautta, niin hupskeikkaa, tämän Brainstorm- elokuvan ohjasi 2001:n spesiaaliefektien taikurimainen rakentaja. Hän teki temppujaan myös elokuvissa Kolmannen Asteen Yhteys, Star Trek ja Blade Runner. Osa varmaan muistaa myös artikkelini, ”Missä on kuu?”. Siellä on hyvä linkki NASA:n ”parhaisiin” (mm. v. 1985 Space Shuttle Challengerin räjähdys, jonka matkustajista kuusi näyttää edelleen olevan tanakasti elossa – sekä monet monet muut pieleen menneet erehdyttämiset) – tämä kyseinen ohjaaja Douglas Trumbull siis toimi Stanley Kubrickin spesialistina, kun ”avaruusshow” tehtiin, mahdollisesti epäonnistuvan kuulennon stunt-elokuvaksi, varmuuden vuoksi. Ja Kubrick’han sitten kuoli oudosti, tehtyään erikoisen ”Eyes Wide Shut”- filmin, joka paljasti vähän liikaa salaseuroista. Osa siitä materiaalista (n. 15min) hävisi johonkin.

 

Mitä Trumbull tämän aivoelokuvan kautta toi? Hän ennusti ja esitti virtuaalitodellisuuden jo kauan ennen kuin siitä mitään tiedettiin. Jason Lively kommentoi sitä puhuvasti: “En ollut koskaan nähnyt mitään tuollaista. Se näytti joltain sellaiselta, jonka he olivat saaneet NASA:lta” ... hehee, ”ympäri käydään yhteen tullaan” ...

 

Tiivistettynä ”message” oli tämä – ja se löytyy elokuvan posterista: ”Ovi mielen syövereihin on avoinna. Kuvittele kone joka nauhoittaa näkymät, äänet ja tunnelmat, ajatukset, tunteet ja emotiot, jopa unesi ja painajaisesi. Ja sitten, vain napin painalluksella, siirtää nuo henkilökohtaiset kokemuksesi sinun mielestäsi toisen ihmisen mieleen”.

 

Trumbull’han teki matkan varrella myös unholaan jääneen elokuvan nimeltä ”Silent Running”. Arvaatko sen aiheen? Siinä elokuvassa ihminen korvataan koneella ...

 

Eli, käviköhän tässä nyt loppupelissä niin, että mukauttamiselokuvasta tulikin sitten aivan liian yksityiskohtainen ja turhankin paljastava. Natalie Wood kuoli todella hämärissä olosuhteissa – eikä tapaus ole vieläkään oikein ratkennut – ja ohjaaja Trumbullia painostettiin sekä uhkailtiin. Trumbull koetti jopa itse rahoittaa homman valmiiksi, kun tuotantoyhtiö määräsi että lopeta kaikki - vaikka Woodinkin kaikki osuudet olivat jo purkissa. Mutta ei auttanut: sen sijaan että oltaisiin kohta oltu taas Oscar- jahdissa, niin projekti enemmän ja vähemmän kuopattiin.

 

Mutta nyt elokuvafriikkien ilouutisiin: ei hätää – tänään meillä on nykyaikaisempi ja vieläkin näyttävämpi vastine kehissä: ”MindGamers”! Tämä suorastaan gnostinen eepos on ”parannettu” versio edeltäjästään: siinä näet kuinka yhden kaverin ajatus onkin toisen kaverin teko: pyssy ohimolle ja bang. Ja infernaalisia agendoja viestitellään, suoraan: ”Jos valitsemme sen, että romautamme yhden todellisuuden, niin se toinen todellisuus pakotetaan olevaiseksi”. Toisin sanoen, vanha tuttu ”kaaoksesta järjestykseen”, josta kertoi mm artikkelini ”Demonien Tsunami”. Tässäkin elokuvassa on Quantum -tietokonekytkentä kehissä, ja CERN’mäistä stargatea eli tähtiporttia availlaan ”joidenkin ulos päästämiseksi” (vrt. myös artikkelini ”Tekoälyjumala”).

 

Elokuva kysyy, ”mitä jos voisimme hakkeroida ihmismielen?” – ”mitä jos me kaikki voisimme tulla ”yhdeksi”?”; ”ja mitäs jos tämä kaikki jo itse asiassa tapahtuu?”

 

Niinpä. Näin meille siis esitettiin edeltä se tuleva: syntyy nk. beehive- eli mehiläispesä- ilmiö: kaikki ihmiset kytketään yhteen mind control verkkoon, jossa kaikki ajattelemme ”yhden” ajatuksia – kuten nuo mehiläiset pesässään. Ja samalla elokuva on taas kerran – kuten Kalevalakin oma ”luomiskertomuksensa” – ”Raamattua filmatisoituna”: miten Lucifer ottaa antikristuksensa kautta kaiken hallintaansa. Ja veriset seuraukset siitä tiedämme.

 

No niin. Meillähän oli tämä tri Wilder Penfield (1891 – 1976), joka uransa aikana muun muassa kehitti kirurgisen hoitokeinon epilepsialle ja loi aivokuoren sensorisia ja motorisia osia kuvaavan kartan, joka kuvasi aivokuoren kehonosanmukaista järjestystä eli aivokuoren eri osien yhteyksiä muihin ruumiinosiin. Hänen pioneerityötään ovat nyt siis jatkaneet Silicon Valleyn jermut plus lukuisat yliopistot kuten MIT – eli juurikin näiden elokuvien vermeitä siellä aikuisten oikeasti tänään viritellään, kansalaisten ”pään menoksi”.

 

Kirjoituksessani, ”Pedon Merkki”, v. 2006 totesin: ”Lähes 2000 vuotta vanha ja luotettava “tiedotusväline” Raamattu kertoo 1 Moos. 11:ssä, että silloisessa, tunnetussa maailmassa oli yksi kieli ja yksi puheenparsi. Baabelin asukkaat sanoivat: “Tulkaa, rakentakaamme itsellemme kaupunki ja torni, jonka huippu ulottuu taivaaseen...”. Jumala puuttui kuitenkin suunnitelmaan sanoen: “Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä.” Silloin Jumala hajoitti tuon maallistuneen, enemmän epäjumaliin uskovan valtavan yhteisön ja sekoitti heidän kielensä. Sanat “tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä” viittaavat siihen, että tulisi olemaan vielä ainakin yksi uusi yritys yhdistää ihmiskunta saman järjestyksen alle...”

 

No, nyt meillä on Google -kääntäjät jne ”estämässä”, ettei toiste ainakaan kielen sekoitus ikävästi hajaannuta ”mehiläispesää”. Ja jos palataan tähän aloituksen obsessioon – miten saada itselleen ”alamaiset”, jotka ovat täysin ennustettavissa käytökseltään ja siten perusteellisesti hallittavissa?

 

... niin edellä mainitun osalta täytyy myös tukeutua Raamattuun: 2 Moos. 7:9 kertoo, kuinka Egyptissä käytiin valtaisa taistelu ihmissieluista. Jumala lähetti palvelijansa Mooseksen vapauttamaan kansansa faraon orjuudesta. Taisteluvarustuksena olleisiin ihmeisiin faraon tietäjät vastasivat samalla mitalla. Vihollinen pystyi jäljittelemään Jumalan antamia ihmeitä täydellisesti ja hyvin pitkälle, minkä tulisi puhutella jokaista ihmeitä janoavaa nykyään.

 

On huomattavaa, että vasta tietäjien itsensä suusta kuului, milloin siirryttiin ihmeeseen, joka oli mahdollista vain Jumalalle. Heidän sanansa: ”Tämä on Jumalan sormi”, paljastaa kaksi hyvin tärkeää tosiasiaa: ensiksikin, siihen mennessä tehdyistä valtavista ihmeistä ulkopuolinen ei olisi voinut erottaa, mitkä niistä olivat Jumalasta, ja mitkä Saatanasta. Toiseksi näemme, etteivät kaikki ihmeidentekijät - parantumistenkaan - ole Jumalasta.

 

Jumalan sormi muutti tomun sääskiksi. Sielunvihollisen täytyi tunnustaa Herran kunnia: tomusta, josta Jumala loi ihmisen, Saatana ei voinut aikaansaada viheliäisiä sääskiäkään. Sielunvihollinen ei ole Luoja, vaan luotu.

 

Summa summarum: se mitä kaikkialla ympärillämme tänä päivänä näemme, on yksi iso taistelu: Kaikkivaltias Jumala ja langennut enkeli Lucifer taistelevat ihmissieluista. Tämä elämämme on hyvin lyhyt koeaika – ja sitten alkaa ikuisuus. Vaihtoehtoina kaksi ikuisuuden olinpaikkaa ilman välimuotoja – Taivas tai Helvetti.

 

Jeesus Kristus puhui jälkimmäisestä enemmän kuin edellisestä. Jokaisesta ihmisestä tulee joko vapaan tahdon valinnallaan (Apt. 16:31, Room. 10:9-10) Jumalan Taivasten Valtakunnan asukas – tai sitten tahdoton ”mehiläinen” saatanalliselle ”kuningattarelle” – jossa tapauksessa molempien loppu on Tulijärvessä (Ilm. 21:8).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

Brainstorm: https://www.youtube.com/watch?v=LpQR5SFwM-8

Popular Mechanics: https://www.popularmechanics.com/culture/movies/a25654064/sci-fi-movie-brainstorm-natalie-wood-final-film/

MindGamers: https://www.youtube.com/watch?v=PYIL97Y9XGU

Penfield: https://en.wikipedia.org/wiki/Wilder_Penfield

Merkki: http://www.jeesusonherra.com/PedonMerkki.pdf

Tulijärvi: http://www.jeesusonherra.com/Profetia.pdf