Eutanasiaa ipanoille

 

Vuonna 2016 Kanada laillisti eutanasian eufemistisesti nimeltä Medical Aid in Dying (tai MAiD). Lain tultua voimaan, niiden kanadalaisten määrä, jotka joko "innokkaasti" tai "varovaisesti" tukevat käytäntöä, on noussut hieman, 75 prosentista 80 prosenttiin.

 

Kuten Associated Pressin Maria Cheng on raportoinut, Kanadalla on "väistämättä maailman sallivimmat eutanasiasäännöt". Viime vuonna päätettiin laillisesti yli 10 000 elämää, mikä on kolmanneksen enemmän kuin vuotta aiemmin. Potilaat voivat pyytää apua kuolemaan ilmoittamatta perheenjäsenille ja mistä tahansa syystä, mukaan lukien vuodesta 2023 alkaen mielenterveysongelmat, ei vain fyysinen kärsimys.

 

Ensi vuonna eutanasia ulotetaan todennäköisesti koskemaan niin sanottuja "kypsiä" alaikäisiä. Aikana, jolloin teini-ikäisten itsemurhien ehkäisemiseksi tehdään niin paljon ponnisteluja, heille opetetaankin, että kuolema on hyväksyttävä tapa päästä eroon henkisestä ahdistuksesta.

 

Psalmi 94 kertoo kuinka jumalattomat tappavat leskiä ja muukalaisia ja murhaavat orpoja, eikä Jumala sitä muka näkisi. Siksi psalmin kirjoittaja rukoileekin: ”Sinä koston Jumala, Herra, sinä koston Jumala, ilmesty kirkkaudessa”.

 

”Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Amen, tule, Herra Jeesus!” (Ilm. 22:20)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu