Arabivaltiot hyökkäävät

 

Tri. Mordechai Kedar on vanhempi luennoitsija Bar-Ilanin yliopistossa ja NEWSRAELin varapresidentti. Hän palveli 25 vuotta IDF:n sotilastiedustelussa, joka on erikoistunut Syyriaan, arabien poliittiseen keskusteluun, arabien joukkotiedotusvälineisiin, islamilaisiin ryhmiin ja Israelin arabeihin. Hän on Muslimiveljeskunnan ja muiden islamististen ryhmien asiantuntija. Hän puhuu sujuvasti hepreaa, arabiaa ja englantia ja on keskustellut muslimeista arabimediassa arabiaksi.

 

Sunnuntaina tohtori Kedar julkaisi artikkelin hepreankielisestä Makor Rishonista, jossa kuvataan alueella kehittyvää järkyttävää turvallisuustilannetta, joka on vakava uhka Israelille. Tohtori Kedar aloitti vastuuvapauslausekkeella:

 

"Huomautus lukijoilleni", hän kirjoitti. "Epäröin vähän ja pohdin, julkaisenko alla näkyvät asiat, koska ne saattavat aiheuttaa paniikkia Israelissa. Lähi-idän ympäristössä, erityisesti Irakissa, nämä asiat ovat kuitenkin tiedossa ja toimivat avoimen keskustelun aiheena melko monien joukossa, joten on mahdotonta, että myös Israelin yleisö ei ole tietoinen niistä. Etenkin siksi, että nämä asiat koskevat Israelia, sen turvallisuutta ja olemassaoloa, paljon enemmän kuin Irakin kansalaisia. Näitä asioita tulee silloin tällöin esille Israelin tiedotusvälineissä, joten päätin ottaa ne esille täällä."

 

"Lähde, jonka olen tuntenut vuosia - Lähi-idän ulkomaalainen, Israelin kannattaja, joka asuu Euroopassa ja on jatkuvassa yhteydessä Iranin ja Irakin ihmisiin - välitti minulle arvionsa siitä, että Iran aikoo käynnistää yhdistelmähyökkäyksen Israelia vastaan lähitulevaisuudessa, joka sisältää kaikki sen arabimaissa käytettävissä olevat joukot." 

 

Jaa jaa – en olisi muuten kommentoinut tätä ollenkaan. Mutta kun on aivan raamatullinen skenaario: ensin pikkasen vanhempaa sometusta, vuodelta 571 eKr – johon yo. artikkelikin viittaa:

 

"Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia (Venäjän sotapäällikkö, kotoisin Maagogin alueelta) Maagogin maassa, Roosin (Venäjä, sekä mahdollisesti muita muslimikansoja: Kazakstan, Turkmenistan ja Uzbekistan...), Mesekin (Turkki) ja Tuubalin (Tabal/Tibaren, myös Turkissa) ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas. Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki. Persia (Iran), Etiopia (ei se nykyinen, vaan Sudan, g’buwl Kuwsh) ja Puut (Septuaginta-käännöksen Libues on sama kuin Puwt, siis Libya) ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla. Goomer (Gamirit, eli itä-Turkin kimmerit) ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman (Tagarma/Takarama, sekin osa nykyistä Turkkia) heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat - lukuisat kansat ovat sinun kanssasi. Ole valmis, varustaudu (... Putin? ...), sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten" (Hes. 38:1-7). Ja tuo yllä oleva karttana.

 

Tuostahan on siis kaikki muu ”paikallaan” – paitsi Turkki vielä (toistaiseksi) NATO:n jäsen. Huom: juuri Turkki koettaa ehkä eniten välittää Venäjän ja Ukrainan rauhaa.

 

MUTTA: Psalmin 83 sotimiset tullevat ensiksi, koska Googin sotajoukoissa ei mainita ainuttakaan Israelin  nykyisistä rajanaapureista!

 

Ja nehän ovat juurikin noita Kedarin yllämainitsemia arabivaltioita.

 

“Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku” (Hes. 38:18)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu