Aivosiru.NYT

 

Elon Musk on taas askeleen lähempänä aivosiruja, jotka toimivat kytkemällä ihmisen aivot tietokoneisiin.

 

Miljardöörin yhdysvaltalainen neuroteknologiayritys on aloittanut jo kliinisten kokeiden työntekijöiden palkkaamisen, odottaessaan viranomaisten hyväksyntää. 

 

Katsotaanpas sitten ”bioetiikan” linjauksia - vähän ennen Covid- rokotuksia:

 

”Jos moraalisen biologisen tehostamisen pitäisi olla pakollista, niin sen hallinto on kansanterveyskysymys, ja tästä syystä sitä tulisi ohjata kansanterveysetiikan keinoin. Väitän, että pakollisen moraalisen bioparannusohjelman salainen hallinnointi noudattaa paremmin kansanterveysetiikkaa kuin avoin pakollinen ohjelma. Erityisesti piilotettu pakollinen ohjelma edistää paremmin sellaisia arvoja kuin vapautta, hyödyllisyyttä, tasa-arvoa ja autonomiaa, paremmin kuin avoin ohjelma.” 

 

Noin jenkeissä – mites meillä: Juha Salonen oli bongannut Eduskunnan tulevaisuusbarometrista:

”2.1.1 Ajatusten luku ja muokkaus suoraan aivoista (001)

Teknologiakorin kohdealue: Ihmisen aistit eivät tuota aivoihin kaikkia haluamiamme tietoja. Aistit ovat rajalliset ja lisäksi ne vammautuvat helposti. Aivojen kyky ohjata ympäristöä luonnollisten eleiden ja liikkeiden välityksellä saattaa olla toivottua heikompi. Aivojen itsensä toiminnasta aistimme eivät paljon kerro. Tähän koriin kuuluvat ratkaisut, joiden avulla aivoille tuotetaan informaatiota aistien ohi ja ratkaisut, joissa aivojen toiminta vaikuttaa mittalaitteisiin tai toimilaitteisiin suoraan. Ratkaisut saattavat vaatia kallon sisäisiä tai ulkopuolisia laitteita.

Kehityksen yleiskuvaus: Robottikäsiä on onnistuneesti ohjattu ajatuksilla useissa kokeissa. Aivoista mitattuja signaaleja on myös kokeiltu älylasien ohjaamiseen. Aivot on onnistuneesti yhdistetty toisiin aivoihin ja saatu ajatuksia siirtymään. Ajatuksista on onnistuttu tunnistamaan sanoja.

Pään pintaan liimattavien sensoreiden lisäksi on kehitetty etäluettavia sensoreita, jotka sijoitetaan pään sisään. Käyttöaikansa jälkeen ne voivat sulaa kehossa aineenvaihdunnan osaksi. Myös bioyhteensopivia, esimerkiksi grafeenipohjaisia implantteja on tutkittu.

Aivoja on ohjattu pään ulkopuolelta laser -säteillä ja muulla sähkömagneettisella säteilyllä. Näin on onnistuttu esimerkiksi lieventämään Parkinson-oireita, parantamaan oppimistuloksia ja jopa vaikuttamaan ajatuksiin. USA:n DARPA on käynnistänyt hankkeen aivojen huomattavan tarkaksi kaksisuuntaiseksi kytkemiseksi tietojärjestelmiin.

Eteneminen edellisen raportin jälkeen: Edellisen raportin vastaava kohta on 2.05 Nanohiukkasten ja mikrobottien käyttö tautien hoidossa ja se sijoittui neljänteen ryhmään. Nieltävien tai verisuonistossa kulkevien kapseleiden kehitys on tämän jälkeen ollut nopeaa.

Elimistön energiaa käyttävä pillerikamera, solun sisällä motorisoidusti liikkuvat nanokokoiset robotit, nanotason kehon sisäinen lääkejakelu, etäohjattavat ja biohajoavat lääkeimplantit ja muut etäohjattavat ihon alaiset lääkesirut, syöpää etsivät nanobotit ja halvaantuneen raajan aktivointi neuroimplanteilla kuuluvat kaikki aiemman raportin jälkeisiin uutisiin.

Nanobottien ohjaamista DNA:n avulla, mikroparistoja, kehon sisäistä tietoliikennettä ja syövän tappamista mikrobottien ja nanokoneiden avulla on nyt myös jo kokeiltu.”

 

... öö ... Mutta kappas: TV- sarja ”Black Mirror” teki sen taas: yksi jaksonsa prediktoi orwellilaisen, ”Kiinan sosiaalipisteytys -dystopian” käyttöönotosta. Sen ”todellisuus” kerrottiin edeltä ko. tv-sarjan jaksossa ”Nosedive” jo vuonna 2016.   

 

Nyt: juuri kun Elon Musk on launchaamassa aivosiruaan – ja Zuckerperkel Metaverse- maailmaansa - niin herääkö mitään kysymyksiä, kun katsoo BM- sarjan liittyvän klipin ... 

 

Tuossa hyvä kooste Elonin Neuralinkistä

 

Niinpä, palasi mieleen vanha Verizonin DROID DNA- videomainos, joka julkaistiin jo 10 vuotta sitten. 

 

World Economic Forum’kin on tiiviisti ”mukana”: päälläsi olevat sensorivaatteet kertovat jatkossa, oletko esimerkiksi saamassa sydärin tms sinulle tottakai edullisia tietoja – jos olet antanut suostumuksen kokonaisvaltaiseen kyttäykseen. 

 

... toistaiseksi siis vielä ulkopuolella – mutta kohti sisäistä ”merkkiä”.

 

”Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.” (Ilm. 20:4).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu