Blog


... ilmaisjournalismia suomeksi ...

Romahdus käynnistymässä (?)

Romahdus käynnistymässä (?)

Romahdus käynnistymässä (?)

 

Vahvasti huhutaan että Credit Suisse on jo ilmeisesti nurin. Eli 1,5 biljoonaa lennähtänyt taivaan tuuliin … eikä siinä ainoa domino kaatumassa:

 

Amerikkalaiselta Daisy Lutherilta hyvä setti meille eurooppalaisille: Kuinka energiakriisi kiihdyttää ruokakriisiä:

 

Elinkustannukset nousevat vain ylöspäin. Kaikkia ovat koskettaneet pilviin kiihtyvä inflaatio, korkeat polttoaineiden hinnat ja tiettyjen tarvikkeiden saatavuus. Ja nyt olemme valtavan energiakriisin edessä. Olemme nähneet merkkejä jo jonkin aikaa, mutta teoriasta tulee nopeasti todellisuutta.

 

Energian hinnat Euroopassa ovat nousseet huimaaviin korkeuksiin, jolloin jotkut ihmiset joutuvat maksamaan jopa 10 000 dollarin arvoisia laskuja. Ja Yhdysvallatkaan ei ole koskematon. Sähkön hinnat ovat jo nousseet täällä. Anekdoottisesti oma syyskuun sähkölaskuni oli kaksinkertainen elokuun laskuun verrattuna, vaikka käytin vähemmän energiaa. Tämä nousutrendi on yleistymässä, jos tulevien meilien postilaatikkoni on merkki siitä.

 

Mutta se ei vaikuta vain välttämättömien palvelujen, kuten lämmityksen ja ruoanlaiton, hintaan. Myös ruoan hinta ja saatavuus ottavat osumaa. Meillä on kohta ruokakriisi.

 

Valmistajilla ei ole varaa tuottaa ruokaa.

 

Kaikkialla maailmassa valmistajat lopettavat tuotantoaan taistellakseen energian hintaa vastaan. Ja maailmassa, jossa jo nyt on pulaa ruuasta ja tyhjiä hyllyjä, tämä on valtava isku.

 

Eräs ruotsalainen lähde kertoo minulle, että kaksi suurta kasvihuonetta on ilmoittanut lopettavansa tuotannon talveksi energian hintojen vuoksi. Ja vaikka minulla ei ole linkkejä erityisesti Ruotsiin, Reuters raportoi, että myös muut valmistajat Euroopassa tekevät näin.

 

Pohjois- ja Länsi-Euroopassa vihannesten tuottajat harkitsevat toimintansa keskeyttämistä Euroopan energiakriisin aiheuttaman taloudellisen iskun vuoksi, mikä uhkaa entisestään elintarviketoimituksia...

 

Nousevat sähkön ja kaasun hinnat vaikuttavat lämmitetyissä kasvihuoneissa talven aikana kasvatettuihin viljelykasveihin, kuten tomaatteihin, paprikoihin ja kurkkuihin, sekä niihin, jotka on säilytettävä kylmässä, kuten omenat, sipulit ja endiivit...

 

Eurooppalaiset maanviljelijät varoittavat pulasta. Odotettu isku tuotantoon ja hintojen nousu tarkoittaa, että supermarketit siirtyvät hankkimaan lisää tavaroita lämpimämmistä maista, kuten Marokosta, Turkista, Tunisiasta ja Egyptistä.

 

Nousevat kaasun hinnat ovat suurimmat kustannukset kasvihuoneissa viljeltyjen vihannesten viljelijöille, maanviljelijät sanoivat. Samaan aikaan kaksi ranskalaista maanviljelijää, jotka uusivat sähkösopimuksensa vuodelle 2023, sanoivat, että heille noteerataan yli kymmenen kertaa korkeammat hinnat kuin vuonna 2021.

 

Hollannin suuri säilykkeiden ja muiden säilykkeiden toimittaja HAK on ilmoittanut sulkevansa tuotannon vuoden kylmimmän osan aijaksi energiakustannusten vuoksi.

 

HAK, suuri säilykkeiden, kuten herneiden, papujen ja omenakastikkeen, myyjä Alankomaissa, aikoo keskeyttää tuotannon tilapäisesti tänä talvena korkeiden energiakustannusten vuoksi, ja tiedottajan mukaan tauko kestää kuusi viikkoa tammikuusta alkaen.

 

Hollannin kauppakamarin tietojen mukaan HAK:n ja siihen liittyvien yritysten liikevaihto vuonna 2021 oli 100,2 miljoonaa euroa (98 miljoonaa dollaria) ja liikevoitto 10,2 miljoonaa euroa.

 

"Jos yritysten on myytävä tavaraa omakustannushintaan kuukausia peräkkäin, asiat menevät huonosti", NOS lainasi edelleen Hoogeboomia.

 

Aiemmin maanantaina Hollannin hedelmien ja vihannesten jalostajien liitto (VIGEF) vaati hallitusta joko asettamaan kaasun hinnoille ylärajan, kuten Saksa on tehnyt, tai tarjoamaan tukea yrityksille.

 

"On tärkeää tehdä tämä muiden maiden kanssa ympärillämme, jotta voidaan taata tämän teollisuuden ja sen toimitusketjun jatkuminen ja varmistaa, että Hollannin maaperästä peräisin oleva terveellinen ruoka on edelleen edullista ja saatavilla", VIGEF sanoi.

 

Tölkkeihin ja purkkeihin pakattu ruoka yleensä kuumennetaan keinotekoisten säilöntäaineiden tarpeen vähentämiseksi.

 

Lisäksi VIGEF arvioi, että tällaisissa pakkauksissa käytetyn metallin ja lasin kustannukset ovat nousseet 25-35 prosenttiin sen jäsenten aiemmista 5 prosentin kustannuksista, samalla kun maanviljelijät kamppailevat myös lannoitteiden hintojen nousun ja muiden kustannusten nousun kanssa.

 

"Ei ole mahdollista jatkaa näiden kustannusten kattamista", VIGEF sanoi.

 

HAK:n tiedottajat vakuuttivat yleisölle, että tämä ei johda tyhjiin hyllyihin. (Ei tietenkään.)

 

Vaikuttaako Yhdysvaltojen elintarvikekriisi meihin?

 

Pelkään, että Eurooppa on “taloudellisen hiilikaivoksen kanarialintu”. Mielestäni on vain ajan kysymys, milloin Yhdysvallat näkee saman asian. Lannoitepulasta on jo nähty välähdyksiä – Organic Prepper julkaisi siitä artikkelin jo vuonna 2021. Tilanne paheni, kun Venäjä uhkasi pysäyttää lannoiteviennin.

 

Mutta se menee paljon pidemmälle. Resilience.org julkaisi artikkelin tästä kokonaisuudesta.

 

Elintarviketurvaa uhkaavat jakeluketjujen ongelmat kaikissa maatalousjärjestelmän tuotantoketjuissa - varaosista pakkauksiin ja ruoanlaittopolttoaineeseen. Jälleen kerran, kuten energian hinnoissa, on useita keskenään vuorovaikutuksessa olevia syitä, mukaan lukien pandemian ja Venäjän ja Ukrainan välisen sodan viipyvät vaikutukset. Jälkimmäinen on johtanut vehnätoimitusten menettämiseen Ukrainasta ja Venäjältä, jotka yhdessä vastaavat lähes 30 prosentista maailman toimituksista. Viime aikoina on satanut ohjuksia Odessaan, joka on tärkeä viljankuljetussatama, mikä edelleen häiritsee maailmanlaajuista ruoan jakelua.

 

Kaiken kaikkiaan Venäjältä ja Ukrainasta tuodut ruokatuotteet muodostavat yleensä yli 10 prosenttia kaikista maailmanlaajuisesti myydyistä kaloreista. Maat vievät myös merkittävän osan maailman ruoanlaitossa ja ruoanvalmistuksessa käytettävistä kasviöljyistä. Konfliktin seurauksena Euroopassa on nyt pulaa auringonkukkaöljystä, ja Iso-Britannian supermarketit rajoittavat ruokaöljyn ostoa.

 

Matalatuloiset maat, joissa pandemian aiheuttamat taloudelliset tuhot ovat jo horjuttaneet vakautta, näkevät nyt lisää shokkeja elintarvikkeiden korkeampien hintojen vuoksi. Egypti harkitsee tuetun leivän hinnan nostamista ensimmäistä kertaa neljään vuosikymmeneen, vaikka tuella autetaan laajalti sosiaalisten levottomuuksien hillitsemistä.

 

Venäjän ja Ukrainan välisen sodan jälkeen kymmenet maat - mukaan lukien Unkari, Indonesia, Moldova ja Serbia - ovat asettaneet kaupan esteitä suojellakseen kotimaisia ​​viljan, hedelmien, vihannesten, ruokaöljyjen ja pähkinöiden toimituksia. Vaikka näiden esteiden tarkoituksena on suojella kotimaisia ​​elintarviketoimituksia, niiden yhteinen tulos vain lisää painetta maailmanmarkkinoilla.

 

Tietenkin kaikki tämä lisääntynyt elintarviketurvattomuus tulee juuri, kun säämme muuttuu oudommaksi vuosi vuodelta. Kiinan tämän kauden vehnäsato on epävarma viime kuukausien äärimmäisten sateiden vuoksi, ja koska vehnän maailmanmarkkinahinnat ovat nousseet jo 80 prosenttia, paljon on vaakalaudalla paitsi maailman väkirikkaimman maan, myös integroituneiden globaalien vehnämarkkinoiden kannalta. Samaan aikaan Somalia, joka tuo lähes kaiken vehnänsä Ukrainasta ja Venäjältä, kärsii pahimmasta kuivuudesta vuosiin.

 

Kaiken kaikkiaan asiantuntijat varoittavat pahimmasta maailmanlaajuisesta elintarvikekriisistä sitten toisen maailmansodan. Se on kriisi, jolla on vakavimmat vaikutukset köyhimpiin maihin ja suhteellisen varakkaiden maiden köyhiin ihmisiin, erityisesti niihin, joissa on jo ennestään elintarviketurvattomuutta. Todennäköisesti sillä on myös pahenevia sosiaalisia ja poliittisia seurauksia, kuten riskikonsulttiyhtiö Verisk Maplecroftin uudessa raportissa, jossa todetaan, että keskituloiset maat, kuten Brasilia ja Egypti, ovat erityisen alttiita lisääntyville kansalaislevottomuuksille.

 

Ruokakriisi on maailmanlaajuinen.

 

Halusimme tai emme, olemme osa globaalia taloutta. Kun kaikki toimii moitteettomasti, eikä sotaa ja vihamielisyyttä ole, tämä antaa meille mahdollisuuden saada laajempi valikoima ruokia ja resursseja. Mutta kun asiat alkavat mennä metsään, syntyy kauhea dominoefekti, joka kulkee peräkkäisenä sektori toisensa jälkeen.

 

Emme USA:ssa ehkä ole tekemisissä aivan samantasoisen kriisin kanssa kuin Euroopassa tällä hetkellä, mutta se on vain ajan kysymys. Olemme keskellä talouden romahdusta, ja se on hidasta valumista. Se tapahtuu nyt, ja on tärkeämpää kuin koskaan tehdä suunnitelma perheesi ruokkimisesta – yli kaiken muun. Et voi vain toivoa löytäväsi tarvitsemaasi viikoittaisella ruokamatkallasi, ja tämä pahenee edelleen.

 

Kuinka paha siitä tulee, minulla ei ole aavistustakaan. Mutta se on pahempaa kuin nyt.

 

“Ja maanpiirin kuninkaat, jotka hänen kanssansa ovat haureutta harjoittaneet ja hekumallisesti eläneet, itkevät ja parkuvat häntä, kun näkevät hänen palonsa savun; he seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa ja sanovat: "Voi, voi sinua, Babylon, sinä suuri kaupunki, sinä vahva kaupunki, sillä sinun tuomiosi tuli yhdessä hetkessä!" Ja maanpiirin kauppiaat itkevät ja surevat häntä, kun ei kukaan enää osta heidän tavaraansa, kaupaksi tuotua kultaa ja hopeata ja jalokiviä ja helmiä ja pellavakangasta ja purppuraa ja silkkiä ja helakanpunaa ja kaikkinaista hajupuuta ja kaikenlaisia norsunluu-esineitä ja kaikenlaisia kalleimmasta puusta ja vaskesta ja raudasta ja marmorista tehtyjä esineitä, ja kanelia ja hiusvoidetta ja suitsuketta ja hajuvoidetta ja suitsutuspihkaa ja viiniä ja öljyä ja lestyjä jauhoja ja viljaa ja karjaa ja lampaita ja hevosia ja vaunuja ja orjia ja IHMISSIELUJA.” (Ilm. 18:9-13)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

RaamattuEnsin viedään sähköt - sitten lakkaa kännykkä toimimasta

Ensin viedään sähköt - sitten lakkaa kännykkä toimimasta

Ensin viedään sähköt – sitten lakkaa kännykkä toimimasta

 

Tänä talvena Euroopasta saattaa puuttua sekä lämmitys että matkapuhelimet voivat olla seuraavana vuorossa. Tämä johtuu siitä, että jos sähkökatkot tai energian säännöstely syrjäyttävät osan matkaviestinverkoista koko alueella, matkapuhelimet voivat pimentyä ympäri Eurooppaa tänä talvena, Reutersin viimeisimmän tuomiopäivän raportin mukaan.

 

Vaikka kaikki tietävät tähän mennessä, että Euroopan mahdollisuudet säännöstelyyn ja sähköpulaan ovat kasvaneet räjähdysmäisesti siitä lähtien, kun Moskova keskeytti kaasutoimitukset, Ranskassa tilanne on vielä pahempi, kun useat ydinvoimalat suljetaan huoltotöiden (!) vuoksi. Ja kirsikka päälle: telealan virkamiehet kertoivat Reutersille, että he pelkäävät, että ankara talvi asettaa Euroopan televiestintäinfrastruktuurin koetukselle ja pakottaa yritykset ja hallitukset yrittämään lieventää vaikutusta (eli lisää pelastusvaatimuksia).

 

Ongelmana on, kuten neljä televiestintäjohtajaa ilmaisi, se, että tällä hetkellä monissa Euroopan maissa ei ole tarpeeksi varajärjestelmiä kestämään laajoja sähkökatkoksia, mikä lisää matkapuhelinkatkosten mahdollisuuksia. Maat, kuten Ranska, Ruotsi ja Saksa, ymmärtävät, että muutamassa viikossa saattaa olla matkapuhelinvapaa Eurooppa, ja ne pyrkivät varmistamaan, että viestintä voi jatkua, vaikka sähkökatkokset päätyisivät kuluttamaan vara-akkuja, jotka on asennettu tuhansiin niiden alueella toimiviin matkapuhelinantenneihin.

 

Valitettavasti, kuten kaikessa muussakin Euroopassa, se on liian vähän, liian myöhäistä ja Euroopassa on edessään todella historiallinen matkapuhelinten sähkökatkos, koska vaikka Euroopassa on lähes puoli miljoonaa tietoliikennetornia, useimmissa niistä on akkuvarmistus, joka turvaa noin 30 minuuttia mobiiliantennien toiminnan. Sen jälkeen ne pimenevät.

 

Yksi keskustelun kohteena olevista vaihtoehdoista on Euroopan työntäminen takaisin kommunistisen aikakauden sähkökatkosjärjestelmiin: Ranskassa sähkönjakelija Enedisin esittämä suunnitelma sisältää pahimmassa tapauksessa jopa kahden tunnin sähkökatkoksia, kaksi eri lähdettä vahvisti.

 

Yleiset sähkökatkot vaikuttaisivat vain osiin maata vuorotellen. Lähteiden mukaan tämä ei vaikuta keskeisiin palveluihin, kuten sairaaloihin, poliisiin ja viranomaisiin. Ja nyt näyttää siltä, ​​​​että myös matkapuhelimia pidetään välttämättöminä listalle: Ranskan televiestintäliitto (FFT), Orangea, Bouygues Telecomand Alticen SFR:ää edustava lobbausryhmä, nosti Enedisin valokeilaan, koska se ei kyennyt vapauttamaan antenneja sähkökatkoksista.

 

Enedis sanoi pystyvänsä eristämään osia verkosta ja jatkuvasti palvelemaan ensisijaisia ​​asiakkaita, kuten sairaaloita, keskeisiä teollisuuslaitoksia ja armeijaa, ja että paikallisten viranomaisten tehtävänä oli lisätä teleoperaattoreiden infrastruktuuri ensisijaisten asiakkaiden luetteloon.

 

"Ehkä parannamme tietämysämme asiasta tähän talveen mennessä, mutta mobiiliantennin eristäminen (muista verkoista) ei ole helppoa", sanoi neuvotteluista tietävä Ranskan valtiovarainministeriön virkamies.

 

Myös Ruotsin ja Saksan puhelinyhtiöt ovat ilmaisseet huolensa mahdollisesta sähköpulasta hallituksilleen, useat asiaan perehtyneet lähteet sanoivat. Ruotsin telealan sääntelyviranomainen PTS työskentelee teleoperaattoreiden ja muiden valtion virastojen kanssa löytääkseen ratkaisuja, se sanoi. Se sisältää keskustelut siitä, mitä tapahtuu, jos sähköä säännellään. PTS rahoittaa siirrettävien polttoaineasemien ja matkapuhelimiin yhdistettävien mobiilitukiasemien hankintaa pidempien sähkökatkojen käsittelemiseksi, PTS:n tiedottaja sanoi.

 

Italian televiestintäaula oli vieläkin voimakkaampi terveisissään ja kertoi Reutersille, että se haluaa, että matkapuhelinverkko turvataan kokonaan pois sähkökatkoista tai energiansäästöseisokeista, ja aikoo ottaa asian esille Italian uuden hallituksen kanssa. Sähkökatkokset lisäävät todennäköisyyttä, että elektroniset komponentit vioittuvat äkillisten katkosten vuoksi, teleaulapäällikkö Massimo Sarmi sanoi haastattelussa.

 

Kunnes ratkaisuun päästään, virran säästämiseksi teleyritykset käyttävät ohjelmistoja, jotka optimoivat liikenteen sujuvuuden, saavat tornit "nukkumaan" (… tätähän mm. Elisi on jo vuosia harjoitellut täällä landella: pelikoodariguru- poikani prime time oli yöllä => cellmapperit syöksyi yöaikaan maahan…), kun niitä ei käytetä, ja katkaisevat eri taajuuksia, Reutersin lähteet sanoivat. Teleoperaattorit työskentelevät myös kansallisten hallitusten kanssa tarkistaakseen, onko olemassa suunnitelmia kriittisten palvelujen ylläpitämiseksi. Saksassa Deutsche Telekomilla on 33 000 mobiiliradiotornia ja sen mobiilit hätävoimajärjestelmät voivat tukea vain pientä osaa niistä samanaikaisesti, yhtiön tiedottaja sanoi.

 

“Oletko käynyt lumen varastohuoneissa, ja oletko nähnyt rakeiden varastot, jotka minä olen säästänyt ahdingon ajaksi, sodan ja taistelun päiväksi?” (Job 38:22-23)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu

"68"

"68"

68”


Jännää.


Ensimmäinen maailmansota starttasi 28.7.1914. Eli, 28+7+19+14 = 68


Toinen maailmansota starttasi 1.9.1939. Eli, 1+9+19+39 = 68


Venäjän operaatio Ukrainassa starttasi 24.2.2022. Eli, 24+2+20+22 = 68Vuonna 68 jKr, touko-kesäkuussa, juuri ennen keisari Neron itsemurhaa 9. kesäkuuta, apostoli Paavalille julistettiin kuolemantuomio – Raamatun saarnaamisesta.


Loppuun kertaamme Psalmin 68:


“1 Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi, laulu.

2 Jumala nousee, hänen vihollisensa hajaantuvat, hänen vihamiehensä pakenevat hänen kasvojensa edestä.

3 Sinä hajotat heidät, niinkuin savu hajoaa; niinkuin vaha sulaa tulen hohteessa, niin jumalattomat häviävät Jumalan kasvojen edessä.

4 Mutta vanhurskaat iloitsevat ja riemuitsevat Jumalan kasvojen edessä, he ihastuvat ilosta.

5 Laulakaa Jumalalle, veisatkaa hänen nimensä kiitosta. Tehkää tie hänelle, joka kiitää halki arojen. Hänen nimensä on Herra, riemuitkaa hänen kasvojensa edessä.

6 Hän on orpojen isä ja leskien puolustaja, Jumala pyhässä asunnossansa,

7 Jumala, joka antaa hyljätyille kodin ja johtaa vangitut onneen. Vain niskoittelijat asuvat kuivassa maassa.

8 Jumala, kun sinä kävit kansasi edellä, kun sinä kuljit erämaassa, -Sela-

9 niin maa vapisi ja taivaat tiukkuivat Jumalan kasvojen edessä, Siinai vapisi Jumalan, Israelin Jumalan, kasvojen edessä.

10 Runsaalla sateella sinä, Jumala, kostutit perintömaasi; ja kun se oli näännyksissä, niin sinä virvoitit sen.

11 Sinun laumasi asettui siihen; hyvyydessäsi, Jumala, sinä sen kurjille valmistit.

12 Herra antaa sanoman, suuri on voitonsanoman saattajatarten joukko:

13 "Sotajoukkojen kuninkaat pakenevat, he pakenevat, ja perheen emäntä jakaa saaliin.

14 Jäättekö makailemaan karjatarhojen vaiheille? Kyyhkysen siivet ovat hopealla silatut, sen sulat keltaisella kullalla!

15 Kun Kaikkivaltias siellä hajotti kuninkaat, satoi lunta Salmonilla."

16 Baasanin vuori on Jumalan vuori, Baasanin vuori on monihuippuinen vuori.

17 Miksi te, monihuippuiset vuoret, karsaasti katsotte vuorta, jolla Jumala on mielistynyt asumaan? Totisesti, Herra asuu siellä iankaikkisesti.

18 Jumalan sotavaunuja on kymmenet tuhannet, on tuhannen kertaa tuhannet; Herra on niiden keskellä, pyhyydessään niinkuin Siinai.

19 Sinä astuit ylös korkeuteen, otit vankeja saaliiksesi, sait ihmisiä lahjaksesi: niskoittelijatkin joutuvat asumaan Herran Jumalan tykönä.

20 Kiitetty olkoon Herra joka päivä. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme. Sela.

21 Meillä on Jumala, Jumala, joka auttaa, ja Herra, Herra, joka kuolemasta vapahtaa.

22 Mutta Jumala murskaa vihollistensa pään, niiden karvaisen päälaen, jotka synneissänsä vaeltavat.

23 Herra sanoo: "Baasanista minä heidät palautan, palautan meren syvyyksistä,

24 että sinä polkisit jalkasi vereen, että sinun koiriesi kieli saisi osansa vihollisista".

25 Julkinähtävät ovat sinun juhlasaattosi, Jumala, minun Jumalani, kuninkaani juhlasaatot pyhäkössä.

26 Laulajat käyvät edellä, kanteleensoittajat jäljessä, keskellä nuoret naiset vaskirumpuja lyöden.

27 Kiittäkää Jumalaa seurakunnan kokouksissa, kiittäkää Herraa te, jotka olette Israelin lähteestä.

28 Tuolla on Benjamin, nuorin, heitä johtaen, Juudan ruhtinaat joukkoinensa, Sebulonin ruhtinaat, Naftalin ruhtinaat.

29 Sinun Jumalasi on säätänyt sinulle vallan. Vahvista, Jumala, minkä olet hyväksemme tehnyt.

30 Sinun temppelisi tähden, joka kohoaa Jerusalemissa, kuninkaat tuovat sinulle lahjoja.

31 Käske ankarasti ruovikon petoa, härkien laumaa ynnä vasikoita, kansoja, lankeamaan maahan hopeaharkkoinensa. Hän hajottaa kansat, jotka sotia rakastavat.

32 Mahtavat saapuvat Egyptistä, Etiopia kiiruhtaa ojentamaan käsiänsä Jumalan puoleen.

33 Te maan valtakunnat, laulakaa Jumalalle, veisatkaa Herran kiitosta, -Sela-

34 hänen, joka kiitää ikuisten taivasten taivaissa! Katso, hän antaa äänellänsä väkevän jylinän.

35 Antakaa väkevyys Jumalalle! Hänen herrautensa on Israelin yllä ja hänen voimansa pilvien tasalla.

36 Peljättävä on Jumala, joka ilmestyy sinun pyhäköstäsi, Israelin Jumala. Hän antaa kansallensa voiman ja väkevyyden. Kiitetty olkoon Jumala.”


Olli-Pekka Tuikkala


Lähteet:


Raamattu

Kuvernööri vääntää Raamatun kieroon

Kuvernööri vääntää Raamatun kieroon

Kuvernööri vääntää Raamatun kieroon


Joshua Arnold kirjoittaa upeasti: 


“Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom lainasi torstaina Jeesuksen sanoja Mark. 12:31:stä abortin tukena: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä." Mainostaulukampanja mainostaa Kalifornian aborttia seitsemässä elämää edistävässä osavaltiossa - Indianassa, Mississippissä, Ohiossa, Oklahomassa, Etelä-Carolinassa, Etelä-Dakotassa ja Texasissa.

Mainokset maksetaan Newsomin uudelleenvalintakampanjalla, ja Newsom twiittasi mainokset kyseisten osavaltioiden kuvernööreille henkilökohtaiselta tililtään, luultavasti siksi, että hän ymmärtää, että kampanja on vain poliittinen temppu, joka ei ansaitse Kalifornian ylikuormitettujen veronmaksajien rahoja tällaiseen.

Puhutaan jo siitä, että jos Joe Biden kieltäytyy asettumasta ehdolle uudelleenvaaleissa, Newsom heittää hattunsa kehään. Onko tämä sellainen mies, jonka haluamme johtavan USA:a?

Jos Newsom yritti saada aikaan reaktion, hän onnistui. Vaikka mainostaulukampanja itsessään on merkittävä poliittinen kannanotto, Jeesuksen sanojen käyttäminen abortin puolustamiseksi saa aikaan kumoamisen. Newsom ymmärtää, että suurin osa abortin ankarimmista arvostelijoista on kristittyjä. Joten hän päättää edistää aborttia saman Jumalan Pojan sanoin, joka "Morning Joe" Scarborough'in 9. syyskuuta sanojen mukaan "ei koskaan maininnut" aborttia.

Markuksen 12:31:n ymmärtämiseksi ja soveltamiseksi oikein, on edeltävä asiayhteys kriittinen:

Ja yksi kirjanoppineista tuli ylös ja kuuli heidän riitelevän keskenään, ja nähdessään, että hän vastasi heille hyvin, kysyi hän häneltä: "Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?" Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa; ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä." (Mark. 12:28-31, jossa Newsomin mainostaulussa mainittu osa kursiivilla)

Nämä jakeet osoittavat, että käsky rakastaa lähimmäistämme on itse asiassa toiseksi tärkein käsky Jumalan rakastamisen käskyn jälkeen. Rinnakkaisessa kohdassa (Matt. 22:36-40) Matteus kirjoittaa, että Jeesus lisää, että toinen käsky on "ensimmäisen veroinen”. Toisin sanoen nämä kaksi käskyä ovat erottamattomia, ja toinen käsky lähtee luonnollisesti ensimmäisestä.

Jeesus sanoo myös Matteuksen evankeliumissa, että "kaikki laki ja profeetat" ovat riippuvaisia ​​näistä kahdesta käskystä. Toisin sanoen, loput Vanhasta testamentista ovat Jumalan kommentteja siitä, mitä nämä käskyt tarkoittavat. Ehkä Newsom ja hänen henkilökuntansa eivät aikoneet soveltaa jaetta väärin, mutta se on helppo tehdä juuri näin asiayhteydestään irrotettuna.

Mitä tarkoittaa rakastaa Jumalaa ja lähimmäistämme? Kymmenen käskyä (2. Moos. 20, 5. Moos. 5) ovat hyvä paikka aloittaa. Ensimmäiset neljä käskyä kertovat, kuinka meidän tulee käyttäytyä Jumalaa kohtaan, kun taas kuusi viimeistä käskyä kertovat, kuinka meidän tulee käyttäytyä lähimmäistämme kohtaan. Useimmat Jumalan 2. - 5. Mooseksen kirjoissa antamista laeista perustuvat järkevästi näihin periaatteisiin. Suurin osa profeettojen moraalisista tuomioista liittyy siihen, että ihmiset rikkovat näitä käskyjä.

Aborttikysymyksen kannalta oleellisin käsky on kuudes käsky, "älä tapa". Tämä on varmasti olennainen osa lähimmäisen rakastamista. En esitä kysymystä; molemmat osapuolethan perustavat kantansa tämän käskyn periaatteisiin.

Aborttia kannattava osapuoli saattaa väittää, että toisen ihmisen tappaminen on väärin, koska ihmiset on tehty Jumalan kuvaksi (1. Moos. 9:6). Siksi heillä on luontainen arvo ja arvokkuus. Tämä arvokkuus sisältää tietyn henkilökohtaisen, ruumiillisen autonomian, jonka vuoksi on väärin, että henkilö (tai taho, kuten hallitus) tekee mitä tahansa toisen ruumiille (2. Moos. 22:26-27, 3. Moos. 24:19-20) tai kertoo heille mitä tehdä keholleen. He väittävät, että naisen oikeus ruumiilliseen itsemääräämisoikeuteen ulottuu raskauden kaltaisiin asioihin ja että muut eivät saa häiritä hänen päätöstään.

Elämää puolustava kanta on yhtä mieltä siitä, että tappaminen on väärin, koska ihmiset on luotu Jumalan kuvaksi ja heillä on luontainen arvo ja arvokkuus. He väittävät, että syntymättömällä lapsella on siksi ihmisarvo ja se on tehty Jumalan kuvaksi. Tällä perusteella syntymättömän lapsen tappaminen on väärin. He kiistävät, että naisen ruumiillista autonomiaa loukataan hänen luonnollisen tehtävänsä osalta: kantaa syntymätöntä ja synnyttämistä loppuun asti.

Raskaus ei ole persoonaton vaiva, joka on pakotettu naiselle vastoin hänen tahtoaan (paitsi raiskaus, mutta se on toinen ääripää); se on uusi, erillinen ihminen, jonka Jumala on luonut omaksi kuvakseen ja vanhempiensa kuvaksi.

Pitäisi olla selvää, miksi kristityt (ainakin ne, jotka uskovat Raamatun ensisijaisuuteen ja erehtymättömyyteen) ovat historiallisesti pitäneet jälkimmäistä tulkintaa suorempana ja uskottavampana Jumalan lain periaatteiden soveltamisena aborttikysymykseen.

Jos lisätodisteita tarvitaan, lähestytään kysymystä toisesta näkökulmasta. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16). Millä tavalla Jumala on rakastanut maailmaa? Antamalla Poikansa sen puolesta. "Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä" (Joh. 15:13).

Millä tavalla Jeesus osoitti rakkautensa morsiamelleen? Antamalla henkensä hänen puolestaan. Rakkaus antaa sen, mikä on hyvää; se ei vie. Se kieltää vain sen, mikä on pahaa. Jopa pahat ihmiset "osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja" (Luuk. 11:13), koska hekin rakastavat jälkeläisiään.

Mitä rakkautta on abortin hirveässä julmuudessa? Syntymättömältä lapselta riistetään elämä. Hän on myrkytetty tai revitty palasiksi. Jokainen auringonlasku, jokainen hymy, jokainen ateria, jokainen syntymäpäivä, jokainen ystävyys, jokainen hellä hetki, jokainen kiintymys, josta hän olisi nauttinut, on katkaistu ennenaikaisesti. Kaikki siksi, että hänen elämänsä on epämukavaa niille, jotka viettävät elämänsä miellyttäen itseään. Onko tämä sitä rakkautta, jonka äiti on velkaa lapselleen? Useimmat naiset ymmärtävät, ettei se ole. He kokevat syvää katumusta syntymättömän lapsensa elämän lopettamisesta. Mitä myötätuntoa he saavat yhteiskunnalta, joka väittää, etteivät he ole tehneet mitään väärää.

Monia naisia ​​painostetaan aborttiin. Missä on valkotakkisen miehen huolenpito – ja valankin kierto, joka ajaa häntä lopettamaan elämän sen sijaan, että hän yrittäisi säilyttää sen? Missä on hänen perheenisän tai lapsen isän rakkaus, joka pakotti hänet tekemään niin kauhean päätöksen? Missä on hellä kunnioitus hänen tunteitaan tai lastaan ​​kohtaan? Missä on halu uhrautua hänen puolestaan, kestää hänen kanssaan edessä olevat vaikeat vuodet?

Mitä rakkautta on abortin hirveässä julmuudessa? Tämä on omantunnon kysymys. Abortin apologeetit saattavat häiritä omaatuntoa matalilla latteuksilla, mutta he eivät voi lievittää syyllisyyttä. He eivät myöskään voi perustella syntymättömän lapsen elämän lopettamista ihmisarvon ja ruumiillisen autonomian perusteella. He eivät myöskään voi vääristellä Jeesuksen sanoja palvellakseen pahaa asiaansa. Mistä tahansa raskausresurssikeskuksesta, jota vasemmisto kutsuu "vääräksi klinikaksi", löydät enemmän rakkautta naisiin, joilla on suunnittelemattomia raskauksia, kuin löydät jokaisesta aborttitehtaasta Amerikassa.

Tästä profeetat eivät ole hiljaa: "Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi! Voi niitä, jotka ovat viisaita omissa silmissään ja ymmärtäväisiä omasta mielestänsä!" (Jesaja 5:20-21). Voi niitä, jotka kutsuvat julmuutta rakkaudeksi ja rakastavat julmuutta.”


Totisesti.


“Ja Jeesus itki” (Joh. 11:35)


Olli-Pekka Tuikkala


Lähteet:

Raamattu


False flag- isku kehitteillä

False flag- isku kehitteillä

False flag- isku kehitteillä


Kaikki ei ollutkaan sitä miltä näytti: kuolinvuoteellaan amerikkalaissotilas tunnusti, että Kuu- lennothan lavastettiin autiomaassa presidentti Johnsonin määräyksestä. 

Se oli projekti nimeltään Slam Dunk, eli koripallotermein “donkkaus”. Periaatteessa samanhan kertoi elokuva Operaatio Avalance. Sehän on käänteistarina Apollo- huijauksesta. Mm. tuo video avaa touhua, mutta koko elokuva koko mielenhallintahankkeen. 


Ja onkos nyt uusi keppostelu käynnissä: Putinin oikea käsi Medvedev sanoi: "… ja silloin länsimaat eivät voi istua puhtoisissa kodeissaan nauraen kuinka he huolellisesti heikentävät Venäjää “etänä” (piilosotien Ukrainassa). Kaikki on tulessa heidän ympärillään. Heidän kansansa korjaa surunsa sadon täytenä. Maa tulee olemaan tulessa ja betoni sulaa”, Medvedev kirjoitti ennen kuin lainasi Raamatun jaetta Ilmestyskirjasta 9:18: “Näihin kolmeen vitsaukseen -- tuleen, savuun ja rikin katkuun, jotka suitsivat hevosten suusta -- kuoli kolmannes ihmiskuntaa”.


Medvedev jatkoi: “Silti ahdasmieliset poliitikot ja heidän tyhmät ajatushautomonsa puhuvat mietteliäästi viinilasia käsissään pyöritellen, kuinka he voivatkaan “hoitaa” meidät ilman suoraa sotaa. Tylsät idiootit, klassisine koulutuksineen", Medvedev kirjoitti."


Sillä lailla. Kun jo monet sanattomat merkit ovat viitanneet Ilmestyskirjan ratsastajien pian saapumiseen, niin nyt siitä puhutaan jo avoimesti. Eikä Medvedev ole ainoa, joka puhuu: toinen päättäjäherra viittaa eksaktisti juuri päivään 24. syyskuuta:


  • video Saksan lainsäätäjän varoituksesta - että syyskuun 24. päivä tulee olemaan päivä, josta kaikki muistavat "täsmälleen missä he olivat" – leviää netissä, nyt kun lähestymme tätä päivämäärää nopeasti 


Ilmestyskirja ennustaa että ajan lopulla umpihullut ihmiset tekevät umpihulluja tekoja, välittämättä mistään mitään. Sanomattakin on selvää, että “karhun kutittelullakin” on se päättymispäivä – ja miten ennustat sen koko käyttäytymisen?


“Henget kokosivat kuninkaat paikkaan, jonka nimi on hepreaksi Harmageddon” (Ilm. 16:16)


Olli-Pekka Tuikkala


Lähteet:

Raamattu