Taistelija antaa kunnian Jumalalle

 

Raamattu kertoo lopun päivistä hämmästyttäviä asioita: ”Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille” (Ilm. 14:6)

 

Taivaallinen enkeli tulee siis lentämään yläilmoissa julistaen Jumalan pelastussanomaa. Näyttää siltä, että enkeli lentelee laajalti eri maanosien yli. Mutta keskitaivaalla tapahtuu jotain vielä ihmeellisempää:

 

”Ja minä näin, ja minä kuulin kotkan, joka lensi keskitaivaalla, sanovan suurella äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia niiden jäljellä olevain pasunain äänten tähden, joihin kolmen enkelin vielä on määrä puhaltaa!"” (Ilm. 8:13). KOTKA varoittaa kansoja suurella äänellä siitä tuhosta, joka Maata vielä kohtaa!

 

Tässä ajassa jossa elämme, evankeliumin julistaminen on uskottu meille vajavaisille ihmisille. Tuntuu toisaalta ihmeelliseltä, miksi Jumala päätyi käyttämään epäonnistuvia, pelokkaita ja inhimillisiä ihmisiä – olisivatko enkelit ja kotkat onnistuneet paremmin?

 

Luuk. 16 – mikä ei ole vertaus - kertoo rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta suorastaan pelottavan näkymän: tässä ajassa tehty väärä valinta vei miehen tuskaan ja liekkiin. Hänestä tuli mitätön Jumalan edessä; edes hänen nimeään ei missään kohtaa mainita. Sillä jos elinaikanamme kieltäydymme Jeesuksen valtavasta lahjasta, meille jää Taivaan sijasta enää jäljelle se toinen iankaikkisuus: loppumaton Helvetti liekkeineen. Tuon Jeesuksen kertoman lopussa todetaan, että ihminen joko uskoo Raamatun kirjoituksiin – tai ei usko vaikka joku kuolleista nousisi ylös. Jeesus todisti senkin.

 

Niin, tässä ajassa me vajavaiset ihmiset viemme tätä ilosanomaa. Ja vaikka tehtävä välillä näyttää suorastaan mahdottomalta, Kaikkivaltias Jumala korottaa – edelleen – Nimelleen kiitoksen vaikka sellaisesta synnin, viettelysten ja kaikenlaisen pahuuden pesästä kuten Las Vegas.

 

Ja kuten itse näet, se julistaja saattaa olla se maailman voimakkain taistelijakin – jos Jumala niin haluaa. Vaikka tuo kamppailija olisi jo kahdesti kaatunut, niin Herra ja Vapahtaja nostaa hänet jälleen.

 

”Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat” (2 Kor. 1:3-4).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu