Sotien melskettä ja sanomia sodista

 

Eletään profeetallisia aikoja, kun nyt yksi jos toinenkin raamatunkohta käy toteen: maailma saastuu ja autioituu ihmisten alla (Miik. 7:13), nyt löytyy koko se tekniikka jolla totaali hallinta pedon merkkeineen on mahdollista (Ilm. 13:16-18). Ja ollaan taas palattu sotamiekkojen kalisteluunkin (Matt. 24:6; Mark. 13:7).

 

Ja tuossa jälkimmäisessä USA on varsin ahkerana: Trump kerkesi jo melkein hyökätä Iraniin – kuten Syyriaankin, oli jo menossa Venezuelaan, jatkaa Venäjän härnäämistä yhä uusilla joukkojenkeskityksillä ja laivoilla lähimerillä ym. Mutta ihmeellistä kylläkin, Suomessa ei suuremmin uutisoida erästä USA:n provokaatiota, joka ei ihan pieni olekaan.

 

Kiinan Peking on nimittäin vannonut, että Taiwanin osalta mennään sotaan, mikäli sitä yritetään irrottaa heidän otteestaan. Amerikka oli jo v. 1979 luvannut, että Kiinan ”oikeus” Taiwaniin pysyy, eikä USA siihen koskaan puutu. Nyt kuitenkin uuden DoD:n julkilausuman mukaan, USA luetteloi Taiwanin niihin, jotka ”pitää päästää vapaaksi demokratioiksi”.

 

Ei varmasti vahinko tällainen uusi linjaus – ja samalla välillinen sodanjulistus Kiinalle. Mitä ihmettä?

 

Muistutan tässä Paavin terveisistä: ensin Fransiskus puhui World Government Summitille tarpeesta saada toimivampi maailmanhallitus: jollei ole solidaarisuutta, ei tule mitään mistään. Ja yhä oudommin: Paavi Fransiskus kertoi italialaiselle La Repubblica- sanomalehdelle että USA:lla “on vääristynyt visio maailmasta” ja amerikkalaisia täytyy johtaa maailmanhallituksella, niin pian kuin mahdollista, “ihan heidän omaksi parhaakseen.”

 

Kuten aiemmin mainitsin, tämä Trump on täysin ”katsomaton kortti”: millä rattailla lienee ajeleekaan ja mihin pussiin pelaa (USA vs. maailmanhallitus). Jos USA:n aiemmat presidentit kävivät pääasiassa yhtä sotaa kerrallaan, niin nyt heitellään pienemmillä – ja isommillakin – kivillä joka suuntaan, vastustajasta välittämättä.

 

Ja samalla oma kansakunta on sekaisin kuin seinäkello: Antifat ym. protestiliikkeet riehuvat, vaikka tavan kansalaiset ovat kuin perisuomalaiset: läski lisääntyy vyötäröllä, ja enimmän kiinnostuksen kohteena on vain juuri alkava lempiohjelman seuraava episodi tai lasten fitnesstunti tms.

 

On selvää, että maailma on yksi iso ruutitynnyri nyt: joku pieni ”erehdys” helposti sytyttää koko systeemin tuleen. Valmiit rintamat on siis jo olemassa, aivan kuten Raamatussa mm. Hes. 38-39 ennusti – ja muutenkin kaikki kansat liikkeellä parempaa etsimässä.

 

Raamattu sanoo: ”Missä ilmoitus puuttuu, siinä kansa käy kurittomaksi; autuas se, joka noudattaa lakia” (Sananl. 29:18). Se tarkoittaa suomeksi sitä, että siellä missä Jumalan antamat säädökset eivät rajoita ja hallitse ihmisten käyttäytymistä, siellä on seurauksena lopulta anarkia.

 

Emmekös me juuri tuollaiseen Suomeenkin ole matkalla: kaikki ”pyhä” riisutaan ja kirjoitetaan uudeksi – ja muualta, ympäri maailmaa, tulleet uusien jumalien säädökset valtaavat Raamatun kristillisyyden rakentaman maan.

 

Toivoisin olevani täysin väärässä tässä kohtaa. Kuka alkaisi toimia – ja miten?

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu