Satunnaisia hurrikaaneja?

 

Valtamedian uutiset ovat jo vuosikaudet tarkoituksella jättäneet kertomatta tapahtumia, jotka voisivat aiheuttaa lukijoissa ”epätoivottua pohdintaa”. Eräs tällainen oli festivaali, joka oli suunniteltu New Orleansiin viikolle 35 vuonna 2005. Tulvavedet nimittäin hukuttivat tämän pahan kaupungin vain joitakin tunteja ennen kuin homoseksuaalien ja lesbojen kokoontumisen oli määrä alkaa.

 

Tämä konferenssi, nimeltään "Southern Decadence (suom, Eteläinen turmelus)", oli määrä pitää keskiviikosta 31.8.2005 maanantaihin 5.9.2005. Odotettiin yli 125000 vierasta ja osanottajaa. Heidän odotettiin käyttävän rahaa satoja tuhansia dollareita. Sana "decadence" tarkoittaa "turmeltunutta, mätänemistilaa, korkeasta tilasta vajonnutta, moraalisen ja fyysisen ryhdin puutetta” (Chambers English Dictionary, 1901-1999, s. 364) Tämän tapahtuman julisteet myönsivät röyhkeästi heidän moraalisen turmeltuneisuutensa ja jopa ylpeilivät hyökkäämisestään jumalisuuden malleja vastaan. Meidäthän on luotu Jumalan kuvaksi ja kun tämä kuva alennetaan eläimellisten halujen tasolle, niin se loukkaa itse Luojaa ja se loukkaa myös Hänen luomakuntaansa.

 

Mutta hurrikaanipa nosti USA:ssa kaksi kertaa seitsemän vuoden aikana vedet juuri New Orleansiin – juuri silloin kun olivat pitämässä näitä homoseksuaalien ”Mardi Gras”- juhliaan. Kuten paikallinen Robin Cox kommentoikin: ”Hurrikaani iskee samaan kaupunkiin kaksi kertaa (Katrina ja Isaac) seitsemän vuoden aikana – ja juuri silloin kun homoseksuaalit siellä pitävät juhlaansa: mikä on todennäköisyys sellaiselle?” 

 

Nyt, hurrikaani Ida iski juuri Louisianaan vielä kovempana kuin hurrikaani Katrina rantautui sinne tasan 16 vuotta sitten. Ja toistuiko jotain muutakin?

 

Kyllä – tämä Southern Decadence -festivaali siellä eilen käynnistyi

 

”mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte” (Luuk. 13:3)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu