Penceä presidentiksi (?)

 

Kohta ei enää tiedä mikä on Hollywood- elokuvaa, mikä taas tosi-TV’tä – ja mikä tosielämää ...

 

USA:ssa täytyy näemmä keinolla millä hyvänsä saada sisällissota päälle. Nyt kun varapresidentti Pence ei odotuksista huolimatta julistanutkaan pressanvaaleja vääriksi, alkoi kansa työntyä omin luvin kongressiin. Muutama menetti henkensäkin.

 

Tiedotusvälineet kilvan kirjoittavat, kuinka kansanjoukot storm’asivat pääkaupunkiin – kuten aiemminkin Trumpin kannattajien liikkeitä oli luonnehdittu. Siitä tietenkin palattiin Trumpin kryptiseen lausuntoon: calm before the storm. 

 

Jännästi, pormestari Muriel Bowser oli 6. tammikuuta julistanut pääkaupunkiin ulkonaliikkumiskiellon alkaen kello 6 ja päättyvän klo 6. Näin pääsivät taas numerologit ”leimaamaan” tapahtuman, joten mikä tahansa rituaali saattaa siis olla nyt käynnissä.

 

Ja eikös vanha veijari Klaus Schwab jo ennustanutkin, että parasta valmistautua maailmaan täynnä vihaa, juuri lähiaikoina; ja Trumppi tietysti komppaa. 

 

Kuten juutuubbari oivasti totesi, jotkut pelaavat viisiulotteista shakkia – ja koko maailma on pelikenttänä. Nyt, petolliset Valkoisen talon kabinetin jäsenet suunnittelevat salaa vedota 25. amendmentiin, presidentti Trumpin erottamiseksi ja Pencen asentamiseksi hänen paikalleen, CBS kertoi keskiviikkona. 

 

Ja siitä taas hämärtyy faktan ja fiktion raja: nimittäin, vuoden 2017 TV- sarjassa USA:n presidentit kuolivat flunssavirukseen (!): Michael Richard Pence, Yhdysvaltojen 46. presidentti, kuollut 61-vuotiaana. Presidentti Paul Davis Ryan, nuorempi presidentti Rex Wayne Tillerson. Presidentti Steven Turner Mnuchin. Presidentti Jeffery Beauregard Sessions. Presidentti Betsy DeVos, kuollut 61-vuotiaana”...

 

Eli, Pencelle presidenttiys ei välttämättä olisi se paras juttu. No, se mikä tässä kaikessa on kohtuu selvää ja mitä tästä seuraa: ei ainakaan yhtään mitään hyvää ...

 

Ne herrat ovat valtavalla rahalla show’nsa rakentaneet. Eivät ne jätä hankettaan kesken, vaan vievät sen suunniteltuun päätökseensä.

 

”Kun jumalattomat lisääntyvät, lisääntyy rikos, mutta vanhurskaat saavat nähdä, kuinka he kukistuvat.” (Sananl. 29:16).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu