”Normaalista” ollaan jo todella kaukana – ja Pedon Merkki tulee

 

Niinpä tietysti.

 

Samalla kun, yllättäen, Suomen kouluja availlaan pariksi viikkoa, niin Britit vetävät ihan eri biisiä: koulut eivät saa käynnistyä uudelleen, ennenkuin Yhdistyneessä Kuningaskunnassa on käynnissä jäljitys- ja seurantaohjelma, joka auttaa määrittämään ne, joiden on oltava karanteenissa. Tartuntojen jäljitys -puhelinsovellus on parhaillaan testattavana Wight-saarella. 

 

Tämä kaikki on kuin jotain B- luokan elokuvaa, jossa juonenkäänteissä ei ole päätä eikä häntää – sillä erotuksella, että tässä leikitään ihmisten terveydellä. Joku varmasti leikkii.

 

Ja siitä ”käsikirjoitetusta” todellisuudesta tuli taas uutta faktaa: aivan kuin animoidussa Nostradamus -elokuvassa, TV- sarjassa ”Simpsonit” on omituisen tarkkoja ennusteita koko sen 30 vuotisen ”uran” aikana.

 

Se ”ennakoi” Disneyn ostavan Foxin melkein 20 vuotta sitten, älykellojen keksimisen, Yhdysvaltojen voittavan olympiamitalin curlingissa ja tietysti myös ennustavan, että Donald Trumpista tulee jonakin päivänä Yhdysvaltojen presidentti. Mutta sen viimeisin ”näkyvä kurkistus” tulevaisuuteen on niin lähellä todellisuutta, että jopa yhden sarjan kirjoittajista, Bill Oakleyn, piti nostaa kätensä ylös ja myöntää: "Hyvä on, luulemme, että teimme sen." 

 

Oakleyn tunnustus pohjautui vuoden 1993 jaksoon, ”Marge in Chains” (kausi 4, episodi 21), jossa Osakan flunssaksi kutsuttu Aasian salaperäinen virus iskee Springfieldin kaupunkiin.

 

Jaksossa sairas japanilainen tehdastyöntekijä aivastaa laatikoihin, joissa on uusia hittilaitteita, joita lukuisat Springfieldin asukkaat ovat tilanneet, alkaen Homer Simpsonista, päätyen paikallisen koulun rehtoriin, Skinneriin.

 

Kun tartunnan saaneet asukkaat panikoivat yhä enemmän - vaatien parannuskeinoa, vaikka se olisi vain lumelääkettä, vihassaan he hajottavat kuorma-autoa toivoen löytävänsä parannuskeinoa. Sen sijaan he vapauttavat vahingossa suuren määrän "tappavia mehiläisiä".

 

Vaikka nämä eivät aivan samoja olekaan kuin ne aasialaiset jättiläishornetit, jotka juuri nyt aiheuttavat pelkoa Washingtonin osavaltiossa, ovat ne(kin) riittävän lähellä nostamaan muutamia ”kysymyksiä” verkossa. Yksi Twitterissä jaettu teksti tuotti yli 5,7 miljoonaa katselua sen julkaisemisesta lähtien.

 

Huuli pyöreänä porukat ovat kommentoineet ns. hirtehishuumorina, kuinka tuo maailman nykyistä tilaa ”ennustava” sarjakuva kertoo todellisuuden jo etukäteen.

 

No – onkos tämä nyt jotenkin yllätys. Sillä Simpsonien luoja Matt Groening on salaseuralainen. Sellaista jengiä, josta edellinen paavi kertoi, että ovat nyt ottamassa koko maailman haltuunsa – yhteiskuntaan ilman armoa. 

 

Israelin pääministeri ilmeisesti sitten heikäläisiä - Benjamin Netanyahu esittää kaikkien lasten mikrosirutusta, jotta yleinen terveys saataisiin suojattua. Eli se mitä Uudessa Seelannissa suunniteltiin hallitustasolla jo 80- luvulla, on nyt tätä päivää Israelissa. 

 

Bill- sedän märkä uni on lähempänä kuin arvaammekaan ... 

 

”Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.” (Ilm. 20:4).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu