Mikä lapsiamme vaivaa?

 

Joku saattaa ajatella, miksi Pukki tutkii niin paljon lääketieteeseen ja rokotteisiin(kin) liittyviä asioita. Joskus on vain tehtävä niin – saadakseen edes jotain käsitystä siihen mitä ympärillä tapahtuu.

 

Ja nyt en puhu pelkästään muun maailman asioista – vaan niistä joita kohtaan päivittäin: nuorimmalla pojallani havaittiin se todellisuus, ettei hänellä ole kilpirauhasta ollenkaan. No, niin kauan kuin Suomessa saa – ja vapaasti ja edullisesti – tyroksiinia, se ongelma hoituu yhtä helposti kuin päivittäinen syöminen.

 

Mutta toiseksi nuorimman pojan osalta tutkimukset jatkuvat tiiviisti edelleen. Kevään yhteenvetokokouksessa oli yli kymmenen asiantuntijaa paikalla – ja syyt jäivät edelleen auki. Mistäkö kysymys?

 

Anoppini työskentelee alakoulu- opettajana, ja hän totesi näistä pienemmistä: ei mitään huolta kenestäkään: kaikilla motoriikka toimii ja myös kommunikointi jne. Eli olisimme siis onnekkaita, kun kolme pienintä ovat kaikki täysin ok.

 

Mutta: reilusti yksivuotiaana toiseksi nuorimmalla alkoivat ”uudet” tavat: mikäli hän koki vastoinkäymisen tai muun harmia aiheuttavan, hän alkoi TODELLA voimallisesti hakkaamaan päätään lattiaan. Se piti aina lopettaa saman tien tiukalla otteella – koska joka isku muistutti samaa kuin lattialle putoaminen. Ja sitä rataa alkoi muutakin erilaista ilmetä ...

 

Nyt: tutkimuksissa on siis edetty ja asioita saatu eteenpäin. Eilen käytimme poikaa puheterapiassa. Terapeutti halusi ensin jutella muutaman asian kanssani. Kun vastailin kysymyksiin seikkaperäisesti, niitä kysymyksiä tuli yhä lisää ja lisää. Lopulta aloin katsella kelloa ajatuksin, että ehtiikö tässä pojan osuus ollenkaan alkaa. Terapeutti ”luki” ajatuksiani ja kertoi myös olevansa tutkinut, autismikirjon asiantuntija – ja hänellä olisi useita lapsiasiakkaita, joihin kertomani kuvaukset sopivat enemmän kuin täydellisesti ...

 

Kiitos Jumalalle, että viimeinkin se ”ovi” aukesi. Tahdomme pojallemme hyvän tulevaisuuden – ja teemme kaikkemme jotta sitä tulevaisuutta häiritsevät tai vaivaavat asiat hoidettaisiin. Nyt tuntuu siltä, ettei kaikki se työ, vaivannäkö sekä malttaminenkaan ole olleet turhaa. Ja kiitos Jumalalle siitäkin, että Suomessa sinun ei (ainakaan vielä) tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi, saadaksesi tällaisia erikois- hoitopalveluja. Esimerkiksi suomalaisperhe, jossa isä on Suomen ruotsalaisia ja äiti venäläinen, muutti USA:an – kun luulivat ettei Suomen lääketiede riitä. Heillä on kaksi pientä autistia – ja rahaa jenkeissä palanut jo omakotitalon verran...

 

Joten, jos omalla pojallani on esimerkiksi se autismikirjon erikoisuus, jossa ääripäät nimeltä ADHD ja Asperger kohtaavat samassa henkilössä, niin sillekin oireyhtymälle on nykyisin ”lääkkeensä”.

 

Ja lääkkeistä puheenollen, kehotan jokaiselle lukijallenikin samaa proseduuria, jota itsekin nykyään aina noudatamme: kaikki tuoteselosteet käydään edeltä huolella lävitse, ym liittyvä. kokemusperäinen tietoisuus.

 

Ja sehän ei MISSÄÄN TAPAUKSESSA ole ajanhukkaa eikä turhaa – vaan myös vastuumme vanhempina: olen tästä jo aiemmissa artikkeleissani kertonut, mutta vielä kerran tuo karu todellisuus, vähän pitemmässä muodossa ...

 

Sillä, ”Tripedia-rokotteen hyväksynnän jälkeisen käytön aikana ilmoitettuihin haittatapahtumiin kuuluvat idiopaattinen trombosytopeeninen purura, SIDS, anafylaktinen reaktio, selluliitti, autismi, kouristus / voimakas kouristus, enkefalopatia, hypotonia, neuropatia, uneliaisuus ja apnea (... erityisesti kaksi viimeistä muistuttaa oudosti kotoisesta sikapiikistä ...). Tapahtumat sisällytettiin tähän luetteloon ilmoittamisen vakavuuden tai tiheyden vuoksi. Koska nämä tapahtumat on tuntemattoman kokoisesta väestömäärästä ilmoitettu vapaaehtoisesti, niiden yleisyyttä ei aina voida luotettavasti arvioida tai selvittää syy-yhteyttä Tripedia-rokotteen komponentteihin”. (lähde: Sanofi Pasteur Inc., Data on File – 072503) 

 

”Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä Minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina Minun Isäni kasvot, joka on taivaissa” (Matt. 18:10)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu