Kristillisyys, minne menet?

 

Amerikka on pian näkemässä ensimmäisen kristillisyyden jälkeisen sukupolvensa - todellisuus, joka todennäköisesti muuttaa politiikkaa ja on jo muuttanut kulttuuria. Mutta George Barnan julkaiseman uuden kyselyn mukaan tilanne voi olla huonompi kuin luulimme. Christian Post kertoo:

 

Ainoastaan ​​kuudella prosentilla amerikkalaisista on "raamatullinen maailmankuva", merkittävän evankelisen mielipidetutkijan George Barnan julkaiseman tutkimuksen mukaan, joka julkaistiin osana uutta hanketta, kristillisen konservatiivisen asianajajaorganisaation Family Research Council’in kanssa.

 

FRC ilmoitti keskiviikon lausunnossaan, että Barna, joka perusti vaikutusvaltaisen evankelisen tilastointiorganisaation Barna Groupin, liittyi organisaatioon vastikään perustetun Biblical Worldview Centerin vanhempana kollegana ... Osana keskuksen käynnistämistä, FRC julkaisi tutkimuksen, jonka teki Barnan Metaformation- tutkimusryhmä. Osa uudesta raportista sisältää Arizonan kristillisen yliopiston Barnan johtaman kulttuurintutkimuskeskuksen tuottaman American Worldview Inventory -tutkimuksen kysymyksiä ja tietoja.

 

Aineisto osoitti muun muassa, että vaikka 51% aikuisista amerikkalaisista sanoi omaavansa "raamatullisen maailmankuvan", vain 6% aikuisista amerikkalaisista todellisuudessa omaa tämän maailmankuvan.

 

Barna teki johtopäätöksen epäjohdonmukaisuuksista niiden 51 prosentin joukossa, jotka viestittivät raamatullisesta maailmankatsomuksesta, huomauttamalla, että monet maailmankuvan määrittelevistä kysymyksistä pitivät ryhmän teknisesti sen ulkopuolella, mitä äänestäjä määritteli "raamatulliseksi maailmankatsomukseksi".

 

Esimerkiksi 51 prosentista 49 prosenttia sanoi, että reinkarnaatio ”oli mahdollisuus” heidän kuolemansa jälkeen. Samaan aikaan vain 33% sanoi uskovansa, että "ihmisillä on syntinen syntinen luonne ja vain Jeesus Kristus voi pelastaa heidät synnin seurauksista".

 

Tutkimuksen tiedot tulivat toukokuussa tehdystä tutkimuksesta, johon osallistui kansallisesti edustava otos: 1000 aikuista, ja otantavirhe oli noin plus tai miinus 3,2 prosenttiyksikköä.

 

Viime syyskuussa kulttuurintutkimuskeskus paljasti tammikuussa 2020 kootut tutkimustiedot, jotka osoittivat, että kahdella prosentilla ihmisistä on raamatullinen maailmankuva, vaikka 61 prosenttia pitää itseään kristittyinä.

 

Vuonna 2017 American Culture and Faith Institute -tutkimuksen mukaan noin 10 prosentilla amerikkalaisista oli selvästi raamatullinen maailmankuva, vaikka 46 prosenttia väitti elävänsä kristillistä elämää.

 

Nämä luvut selittävät paljon siitä, mitä näemme kulttuurissa tällä hetkellä. Kristityt, jotka todella uskovat kristinuskon perinteisiin periaatteisiin, ovat jatkuvasti kutistuva vähemmistö, ja tämä suuntaus näyttää kiihtyvän merkittävästi. 

 

”Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan.” (Luuk. 12:32)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu