Israelin odotettu pelastaja saapunut?

 

Koko Israel - nk. ajan kello - kuohuu nyt: estradille on ilmestynyt Yanuka – poikalapsi joka hallitsee Pyhät Kirjoitukset. Tämä Shlomo osaa Tooran ”kannesta kanteen” eli siteeraa sitä ulkomuistista viitteineen. Hänen väitetään myös tehneet joitain ihmeitäkin – ja ennustaneen pandemian tulon ...

 

On hyvä muistaa, että judaismi/juutalaisuus on edelleen erittäin suuri uskonto. Heidän uhraamisrituaalinsa voidaan suorittaa oikealla tavalla vain yhdessä paikassa: Jerusalemissa, ja sen temppelissä. Kun tuo temppeli tuhottiin noin vuonna 70, uhraamiset ovat olleet seis siitä asti. Joten, ihmekös tuo, jos tämä lapsinero – joka tosin on jo 33v – saa aikaan kuohuntaa ja synagoogat täyteen: joko kaivattu messiaansa olisi saapunut?

 

Kristityt tietävät että ei. Toisen tessalonikalaiskirjeen toisessa luvussa kerrotaan:

 

6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.

7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,

8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,

9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä

 

Raamatun mukaan on siis tulossa antikristus, joka Saatanan ryydittämillä ihmeillä ja tempuillaan eksyttää koko maailman. Mutta tämän aika astua näyttämölle on vasta, kun mainittu ”pidättäjä” poistetaan.

 

Tämä pidättäjä on Jeesuksen tosiuskovien joukko, joka Vanhan testamentin Hanokin tavoin otetaan, Taivaaseen, pois maailmasta ennenkuin luvattu hirvittävä hävitys ja tuho alkaa. Tämä poistaminen ei ole vielä tapahtunut.

 

Mutta jonkinlainen väärä kristus, väärä Elia tai väärä profeetta tämä Shlomo on. Muistatte, että kun valtaisan aavikkouskonnon profeetta sai ensimmäisen ilmestyksensä luolassa, niin hän luuli tavanneensa Saatanan. Se sitten kyllä muuttui ”hovissa”.

 

Tämänkertainen Shlomo Yehudah lausui Tooraa ensi kerran erään sukulaisensa hautajaisissa. Ja miten sitä kuvattiin: ”It was as if they were watching a child possessed”... eli, aivan kuin olisivat katselleet riivattua lasta … 

 

Joten, jänniä aikoja elämme. Mitähän seuraavaksi?

 

”Mutta kun nämä ALKAVAT tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä” (Luuk. 21:28).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu