IMF lahjoo maita äärimmäiseen karantenisoimiseen

 

Suomen valtamedia laajalti kertoi, kuinka Valko-Venäjän presidentti Lukashenkolla oli todettu koronavirus. No niinhän sen tietysti pitää ollakin, että uutiskynnyksen ylitykseen täytyy olla jotain muuta kuin tavan matti meikäläinen.

 

Miksipä sitten toinen ko. herran terveinen asiassa ei Suomessa tavoittanut palstatilaa: maailmanpankin eli IMF:n korona-apu tulee vain sillä ehdolla, että maat suostuvat äärimmäisiin karantenisointeihin. 

 

Lukashenko ei siis halunnut ”uutta Italiaa” maastaan – eikä sitä, että myös maan talouspolitiikkaan olisi sotkeuduttu samalla – karantenisoinneista nyt puhumattakaan.

 

Mitäs uutta tuossa: presidenttinä Madagascar’illa toimineelle Andry Rajoelinalle World Health Organisation oli tarjonnut 20 miljoonaa dollaria, jotta tämä “pelaisi” heidän kanssaan. Tansanian presidentti John Magufuli vuorostaan potkaisi koko WHO:n ulos maastaan, kun huvikseen Covid- testattu vuohi – ja papaijakin – osoittautuivat koronapositiivisiksi. 

 

Myös Burundi potkaisi WHO:n koronavirusjoukot ulos maastaan, näiden sekaannuttua maan sisäisiin asioihin. Ja onpas vanha kehnokin kunnostautunut samoissa asioissa: Bill Gates tarjosi Nigerian johdolle 10 miljoonaa dollaria, jotta maassa otettaisiin pakkorokotukset käyttöön. 

 

Eipä siksi ihme, että Bill nyt voivottelee, että valitettavasti USA ei ole oikein ottanut koronavirusta vakavasti. Ja nyt onkin sitten syytä huoleen: muistanet kun kerroin, miten hän ennusti ennen ”kaiken alkua” koronan tulon; oikeastaan vain ja ainoastaan tapahtuma- paikkakunta oli eri. 

 

Nyt: Bill sanoo että meidän ”täytyy valmistautua seuraavaan”. Eli hän siis kertoi kuinka osa maista pärjäsi paremmin koronan ensimmäisessä aallossa. Mutta sitten: herra kertoo nauruaan pidätellen, kuinka tuo seuraava tulee saamaan huomion ensimmäistä paremmin – ja vaimo/mies vieressä nauraa myös. 

 

Ymmärrän että sellainen henkilö, jonka lapsuuden päivällispöydissä vakio- keskustelunaihe on ollut lasten abortointi, ei ehkä ole niin herkkä ko. asioiden kertomisissaan. Mutta millainen pariskunta (?) ei voi pidätellä nauruaan enteillessään huomattavasti rankempaa korona-aaltoa – kun tähän mennessäkin syntyneet fyysiset, henkiset, taloudelliset ym menetykset ovat jo olleet suunnattomat?

 

Ei ihme, että herran ympärillä raamatullinen, synkeä luku jatkaa toistumistaan.

 

”Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.” (Ilm. 13:3).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu