Hiiriä ja ihmisiä

 

Hiiriä ja ihmisiä (engl. Of Mice and Men) on yhdysvaltalaisen kirjailijan John Steinbeckin pienoisromaani vuodelta 1937.

 

Ja tässä tulee pienoisartikkeli samasta aiheesta. Molempia yhdistää se, että kummallakin on aivot – ja nuo aivot toimivat about samoilla mekanismeilla ja välineillä.

 

Nyt, uuden tekniikan avulla tutkijat voivat hallita hiiren aivosoluja langattomasti vain napin painalluksella. Ensimmäinen asia, jonka he tekivät, oli saada hiiret nälkäiseksi.

 

Joo joo, vastaavia teki Jose Delgado kauan sitten härkäkokeissaan. Mutta kehitys on kehittynyt: ”mielenhallinta ei ole niin kaukaa haettu idea kuin miltä se saattaa näyttää. Jeffrey M.Friedmanin laboratoriossa sitä tapahtuu jatkuvasti, vaikka kohteet ovat hiiriä, eivät ihmisiä.”

 

Artikkeli jatkaa: ”Viime vuonna Nature -lehdessä julkaistulla menetelmällä biologit voivat kytkeä hermosolut päälle tai pois päältä elävässä eläimessä halutessaan - nopeasti, toistuvasti ja ilman implantteja – tehden soluista vastaanottavia radioaalloille tai magneettikentälle.”

 

"Itse asiassa loimme havainnollisen illuusion, että eläimellä oli verensokerin lasku."

 

"Olemme yhdistäneet soluissa jo käytettyjä molekyylejä muihin tarkoituksiin tavalla, joka mahdollistaa näkymättömän voiman hallita yhtä alkukantaisia vaistojasi kuin nälkä", Friedman sanoo.

 

”Tutkijat ovat keksineet älykkään tavan hallita neuroneja radion välityksellä yhdistämällä yhteen ihmisten, kamelien ja meduusojen geenit. He käyttävät muokattua virusta asentamaan ”oven” jokaisen kohde -neuronin ulkokalvoon ja työntävät sitten oven auki käyttämällä ferritiinipartikkeleita, jotka reagoivat voimakkaisiin radiosignaaleihin. Kun ovi avautuu, kalsiumionit virtaavat soluun ja laukaisevat neuronin ”tulittamaan””.

 

Just joo: jos/kun pystyt näin etäohjailemaan alkukantaisia tarpeitakin, pystyt myös kytkemään ”kaiken pois päältäkin” – langattomasti, vain napin painalluksella ...

 

Radiogenetiikkaa, kuten sanovat ... Kukas tätä ”nappia hiiren päässä” artikkelissa hallitsi?


Rockefellerin Yliopiston tutkijat. Ja tottakai Rokkarit ovat sen jo patentoineetkin

 

”Vanhurskas opastaa lähimmäistänsä, mutta jumalattomat eksyttää heidän oma tiensä.” (Sananl. 12:26)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu