Bill Gatesin auringonpimennyshanke meni kiville

 

Ruotsin avaruusjärjestö katkaisi Bill Gatesin rahoittaman geotekniikkaohjelman, jonka tavoitteena oli hidastaa maapallon lämpenemistä himmentämällä maapallolle saapuvaa auringonvaloa.

 

Alkuperäiskansojen ja ympäristöryhmien painostuksen jälkeen avaruusjärjestö purki ohjelman merkittävän ensimmäisen testin, jonka oli tarkoitus alkaa myöhemmin tänä vuonna.

 

Summit News -raportit: Ruotsin avaruusyhdistys (SSC) julkaisi lausunnon, jonka mukaan stratosfäärikokeilu (SCoPEx), joka oli myös saanut Harvardin rahoituksen, ei etene suunnitellusti kesäkuussa.

 

Se toteaa myös, että "tiedeyhteisö on jakautunut geotekniikan suhteen, mukaan lukien kaikki siihen liittyvät tekniset testit, kuten suunniteltu kesän tekninen ilmapallotesti Esrangesta käsin."

 

Gatesin rahoittama idea olisi sisältänyt kalsiumkarbonaatin, lähinnä kalkkipölyn, vapauttamista ilmakehään korkealla olevasta ilmapallosta havainnoimaan sen vaikutusta auringonvaloon, joka saavuttaa planeetan pinnan.

 

Tutkimuksen perimmäinen tavoite oli alentaa planeetan lämpötilaa pyrittäessä estämään ilmaston lämpeneminen.

 

Ei ole yllättävää, että ajatus Auringon blokkaamisesta osoittautui hieman epäsuosituksi, ja ympäristöryhmät varoittivat mahdollisista "katastrofaalisista seurauksista".

 

Saamelaisneuvosto, Ruotsin alkuperäiskansojen edustajaryhmä, varoitti, että Gatesin kokeilu "pyrkii pääasiassa jäljittelemään tulivuorenpurkauksia, kyllästäen taivasta jatkuvasti aurinkoa himmentävillä hiukkasilla".

 

Ryhmä huomautti myös, että SCoPExillä voi olla "peruuttamattomia sosiopoliittisia vaikutuksia" eikä se tosiasiassa tee mitään vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä, joita pidetään ilmastonmuutoksen tärkeimpänä syynä.

 

Niinpä, tällä kertaa Bill otti takkiin – ja siirtänee testinsä jenkkeihin tms. Mutta varmasti aiheesta kuullaan vielä.

 

”Mutta niinä päivinä, sen ahdistuksen jälkeen, aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa” (Mark. 13:24).

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu