4G tappoi lehmät (?)

 

Ranskalainen tuomioistuin on tehnyt tuomion maanviljelijän hyväksi, joka valitti 4G-antennin säteilyn vahingoittavan hänen lehmiensä terveyttä.

 

Oikeus määräsi antennin sammutettavaksi kahdeksi kuukaudeksi.

 

Maanviljelijä kertoi, että hänen karjansa maidontuotanto oli laskenut 15-20 % antennin asennuksen jälkeisinä päivinä ja hänen 200 lehmästään 40 oli kuollut.

 

Pormestari, joka alun perin valtuutti tornin asennuksen, todisti maanviljelijän puolesta.

 

Connexion France raportoi: Clermont-Ferrandin (Auvergne-Rhône-Alpes) hallintotuomioistuin määräsi toimintakatkaisun sen jälkeen, kun Haute-Loiressa asuva maanviljelijä Frédéric Salgues sanoi epäilevänsä sen vahingoittavan hänen laumansa terveyttä.

 

Tuomioistuin totesi, että "on asianmukaista määrätä tämän antennin toiminta väliaikaisesti keskeytettäväksi kahdeksi kuukaudeksi ottaen huomioon sen yleinen vaikutus, ja oikeusasiantuntijan on valvottava karjan käyttäytymistä ja erityisesti lypsylehmiä tänä aikana”.

 

Operaattori Orangella on nyt kolme kuukautta aikaa toimia päätöksen mukaisesti, mukaan lukien antennin toiminnan pysäyttäminen varmistaen samalla puhelinkentän kattavuuden, mukaan lukien hätäpuhelut, Orangen käyttäjille vaikutusalueella.

 

Päätöksen jälkeen Salgues sanoi AFP:lle toivovansa lehmiensä "toipuvan mahdollisimman pian" ja kutsui tapauspäätöstä "suureksi helpotukseksi ja voitoksi".

 

Salgues kertoi, että sen jälkeen, kun antenni asennettiin heinäkuussa 2021, n. 200 metrin päähän hänen tilastaan ​​Mazeyrat-d'Allierissa (Haute-Loire) – noin 40 hänen normaalisti 200- päisestä karjasta oli kuollut ja maidontuotanto oli vähentynyt 15-20% päivien sisällä antennin kytkemisestä päälle.

 

Hän sanoi: "Ei ole olemassa lääketieteellisiä seikkoja, jotka [muuten] selittäisivät tämän valtavan maidontuotannon laskun."

 

Philippe Molhérat, Mazeyrat-d’Allierin pormestari, joka oli aiemmin valtuuttanut antennin asennuksen, todisti maanviljelijän puolesta.

 

Hän sanoi pelkäävänsä "inhimillistä katastrofia" ja että hänen "huolensa" kasvoi kylänsä 1500 asukkaan osalta.

 

Päätöksen kohteena olevien matkapuhelinoperaattoreiden asianajajat, joihin Orangen lisäksi kuuluivat myös Free ja Bouygues Telecom, sanoivat kuitenkin, ettei "ei ollut tieteellistä näyttöä" siitä, että eläinten terveyden ja matkapuhelinantenneja ympäröivien sähkömagneettisten kenttien välillä on yhteys.

 

Tämä tulee, kun 5G:n käyttöönotto, joka lupaa 4G:tä nopeampia internetnopeuksia, on herättänyt kiistaa Ranskassa. Monia antenneja on vandalisoitu. 

 

”hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa.” (Sak. 14:12)

 

Olli-Pekka Tuikkala

 

Lähteet:

Raamattu